GOBUSTERS – REVOLUCIONARNI ČISTAČI PSEĆEG IZMETA SA TROTOARA

U prisustvu velikog broja građana, ličnosti iz domaćeg javnog života i predstavnika GO Stari grad, predstavljeni su revolucionarni čistači– GOBUSTERS, čija je osnovna fukcija uklanjanje psećeg izmeta sa trotoara. Specijalne čistače predstavio je član Veća Gradske opštine Stari grad Marko Bastać.

Upotrebom GOBUSTERS-a, znatno će se uticati na rešavanje jednog od većih komunalnih problema na teritoriji centralne gradske opštine, zahvaljujući kome će ulice biti mnogo čistije, agrađani će moći opštinskom Kontakt centru (785-2-999) da prijavljuju „kritične tačke“ na teritoriji Starog grada.

Pored predstavnika GO Stari grad, događaju su prisustvovale i poznate ličnosti koje su podržale ovu akciju, glumci Svetislav Goncić i Lena Bogdanović, pisac Marko Vidojković, rep muzičar Boško Ćirković Škabo, i mnogi drugi.

Inicijator akcije je Marko Bastać iz opštine koji poručuje da je uvođenje ove jedinstvene patrole potez koji prvenstveno treba da skrene pažnju na problem neurednih trotoara Starog grada, kao i da utiče na podizanje svesti građana za potrebom da čiste za svojim psima. Svestan da „GOBUSTERS” čistači nisu sistemsko niti trajno rešenje problema, Bastać kaže da njihova svrha nikako ne treba da služi kao opravdanje neodgovornim vlasnicima koji ne čiste za svojim ljubimcima. Kao predstavnik opštine Stari grad, smatra da je odgovor „nismo nadležni“ potpuno neprihvatljiv i zbog toga je i pokrenuo ovu akciju. Kao i njegovim komšijama i njemu smeta što u šetnji Starim gradom mora da “pazi da ne ugazi”.

Opština Stari grad već nekoliko godina sprovodi akciju „I kesu u šetnju“, podele besplatnih, biorazgradivih, higijenskih kesa za kućne ljubimce, koje se koriste isključivo za sanitarno-higijenski otpad kućnih ljubimaca. Nakon upotrebe ove kese se odlažu u kontejnere za smeće ili „dogi pot” kante.