„BEBAMA NA DAR“ – OBRADOVALI SMO JOŠ 114 RODITELJA NOVOROĐENIH BEBA

U okviru akcije „Bebama na dar”, opština Stari grad darovala je roditelje 114 beba poklon-čestitkama u iznosu od deset hiljada dinara. Dodela čestitki već je drugo po redu okupljanje najmlađih Starograđana ove godine, pa je tako u sklopu akcije opština obradovala ukupno 489 porodica beba rođenih u 2014. godini. Gradska opština Stari grad već 17 godina sprovodi ovu akciju pružajući pomoć novorođenim bebama.

– Akcijom „Bebama na dar“ dugi niz godina rastemo zajedno sa najmlađima sa naše opštine. Zahvalni smo svim mamama i tatama koji su doprineli da se Stari grad podmladi, a mi ćemo nastaviti sa sličnim akcijama i u budućnosti – rekao je Marko Bastać iz opštine Stari grad.

Roditelji su zahvalni na ovom gestu lokalne samouprave jer je, kako kažu, svaka pomoć namenjena bebama dobrodošla. Spisak beba rođenih u 2014. godini dostavila je patronažna služba Doma zdravlja Stari grad. Ove godine, 12. marta, opština je već delila poklon-čestitke roditeljima beba sa opštine.

– Poklon opštine nam znači, bez obzira koliki je iznos. Stari grad je jedina opština koja se seti svih rođenih beba u prethodnoj godini. Svaka pomoć je dobrodošla, pogotovo u ovo vreme kada je sve za bebe vrlo skupo. Naša Nina je porasla i trenutno razmišljamo da za ovaj novac pronađemo odgovarajuće sedište za automobil, a koje odgovara njenom uzrastu – kaže mama Marija Topić.

Prijatno iznenađeni akcijom opštine

Mali Sergej Bogojević (16 meseci), došao nam je iz komšiluka, iz Hilandarske ulice, zajedno sa tatom Dorjanom i mamom Nađom.

– Ideja je odlična! Uopšte nismo znali za ovu akciju, tek po pozivu smo se raspitali i saznali da traje nekoliko godina unazad. Nismo očekivali niti smo čuli da druge opštine tako nešto organizuju i bili smo baš prijatno iznenađeni – rekao nam je tata Dorjan. Mladi roditelji od dobijenog novca planiraju kupovinu igračke za Sergeja ili ulaganje u kupovinu novih kolica.

Radmila Jovanović, dovela je malog Lazara (13 meseci). – Veoma nas je obradovao poziv opštine Stari grad, a za dobijeni novac planiramo da kupimo ono što je najpotrebnije za bebu – kaže mama Radmila.

Osniva se Fond opštine za vantelesnu oplodnju

U okviru manifestacije „Bebama na dar“, Marko Bastać najavio je i osnivanje Fonda opštine Stari grad za vantelesnu oplodnju, kako bi se pomoglo bračnim parovima koji žele potomstvo i povećao natalitet.

– Osnivanjem Fonda za vantelesnu oplodnju želimo da ukažemo koliko nam je važna briga o potomstvu i stvaranju porodice. Često čujemo priče da mnogi parovi, zbog teških finansijskih prilika, odustaju od daljih pokušaja vantelesne oplodnje – kaže Marko Bastać.