POČEO SENIOR FEST – SVIRAJ TO PONOVO SEM!

Projekcijom kultnog klasika „Kazablanka, u prepunoj svečanoj sali naše opštine, počeo je 6. decembra SENIOR FEST, program besplatnih filmskih projekcije za penzionere i starije sugrađane sa Starog grada.

Prisutnim Starograđanima, koji su u nedeljno popodne, pre pet, prošetali do naše opštine dobrodošlicu je poželeo član Veća Marko Bastać iz opštine Stari grad.

– Drago mi je da posle jesenjih izleta, nastavljamo naše druženje u zatvorenom prostoru. Nadam se da ćete uživati. Proglašavam „Senior fest“ otvorenim. Sviraj to ponovo Sem! – ponovio je čuvenu rečenicu Hemfrija Bogarta uz gromki aplauz generacije koja je stasavala uz ovu američku ratnu romansu.

Naše penzionere su pre projekcije dočekali predstavnici opštine i starogradski volonteri. Da bi doživljaj bio potpun i primeren nekadašnjoj bioskopskoj atmosferi koju pamtimo, posluženi su sokovi i keks.

Bračni par Ampovski, Anđelka i Stanicu, kažu da su rado došli na „Senior fest“. Podsetili su se na odlaske u nekadašnji „Partizan“, „20. oktobar“ ili „Zvezdu“.

– Ovo što radi opština za nas starije je više nego dobro! Mislim i na izlete, na koje smo zajedno išli ali i na drugu pažnju koja se ukazuje penzionerima. Znam da i drugi to pokušavaju, ali Stari grad je visoko odskočio na toj lestvici. Moram da pomenem i ono što čini i za popravke u našim zgradama, u programu „Zajedno za vašu zgradu“. To je odlično – kaže Anđelko Ampovski, uz odobravanje supruge Stanice.

Svi zainteresovani penzioneri sa Starog grada mogu da se prijave za SENIOR FEST pozivom na broj 011/785 2 999, svakog radnog dana od 8 do 15 sati, i da najave svoje prisustvo na projekcijama koje se održavaju nedeljom, u svečanoj sali opštine, sa početkom u 17 sati.

Opština Stari grad dugi niz godina brine se o penzionerima organizujući različite besplatne sadržaje i programe za aktivno treće doba, u kojima oni rado učestvuju.Uz usluge gerontodomaćica za pomoću kući, penzioneri u ponudi imaju i besplatne pozorišne predstave, kao i termine za rekreaciju, plivanje i jogu, na popularnom „Galetu“. Tokom jeseni opština je organizovala brojne izlete širom Srbije za preko šesto sugrađana.