DONACIJE SPORTISTIMA

Opština Stari grad pomoći će održavanje Drugog otvorenog prvenstva Srbije u ronjenju na dah koje će se održati 16. februara 2008. godine u Beogradu, sa 300 000 dinara. Očekuje se učešće oko 60 takmičara, među kojima će biti i gosti iz Grčke, Češke, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Kipra. Međunarodni karakter ovog takmičenja potvrđuje i najavljeno učešće pet inostranih sudija, a organizatori takmičenja su AIDA Srbija i ronilački klub „Deep star“.

Kajakaškom-rafting klubu „25. maj 1847“, opština će pomoći sa 108 000 dinara, za kupovinu opreme (kajakaških jakni, pantalona i pojasa za spasavanje.
Kajak rafting klub osnovan je sa namerom da neguje tradicije bavljenja kajakaškim sportom i privuče mlade i stare rekama. Stvaranje kluba je i svojevrstan doprinos spuštanja Starog grada na Savu i Dunav.

Za nabavku gimnastičke trambuline, Gimnastičkom klubu „Beograd“, opština stari grad doniraće 50 000 dinara.
Ova sprava neophodna je za realizaciju gimnastičkog programa za decu od 4 do 12 godina i koristi se za razvijanje skočnosti i koordinacije pokreta.
Gimnastički klub „Beograd“ pohađa oko 200 polaznika-dečaka i devojčica koji vežbaju razvojnu, korektivnu i takmičarsku gimnastiku.
Opština Stari grad već je pomagala ovaj klub u protekle tri godine, pri nabavci i drugih sprava (odskočne daske i grede), kao i u nabavci dresova-trikoa za Državno prvenstvo.