DODELJENA FINANSIJSKA POMOĆ MLADIM TALENTIMA OPŠTINE STARI GRAD

Na prijemu u Svečanoj sali, Gradske opštine Stari grad, danas je mladim talentima ove opštine, dodeljena jednokratna finansijska pomoć u iznosu od 10.000 dinara. Komisija za mlade talente opštine Stari grad, nagradila je ukupno 220 mladih, starosti između 12 i 30 godina koji su se prijavili na ovogodišnjem konkursu. Novčane nagrade za najuspešnije mlade sugrađane Starog grada dodelio je predsednik opštine Stari grad, Dejan Kovačević.

„Naša opština, posredstvom različitih projekata i programa koje sprovodi, kontinuirano radi na pružanju pomoći mladim i talentiovanim ljudima. Verujemo da kreativni mladi ljudi predstavljaju najveću vrednost i pokretačku snagu Starog grada i zato ćemo i u buduće nastaviti da im pružamo podršku“, rekao je ovom prilikom predsednik opštine Stari grad, Dejan Kovačević.

Cilj ovog konkursa je bio da se pomogne mladim i uspešnim ljudima, kako bi im se obezbedila sredstva za nesmetano usavršavanje, razvijanje ličnih potencijala u oblastima nauke i obrazovanja, sporta, kulture i umetnosti.

Na konkurs su mogli da se prijave mladi sa opštine Stari grad, uzrasta od 12 do 30 godina, koji su postigli rezultate i uspehe u pomenutim oblastima, a finansijsku pomoć će moći da izkosriste na usavršavanje kroz studijska putovanja, postdiplomske i doktorske studije, učešće na seminarima, letnjim školama i međunarodnim takmičenjima.