PRIKUPLJENO SKORO ČETIRI TONE ELEKTRIČNOG I ELEKTRONSKOG OTPADA

Savet za zaštitu životne sredine GO Stari grad je 1. i 2. juna kod SRPC Milan Gale Muškatirović, u saradnji sa Set reciklažom koja ima integralnu dozvolu za reciklažu elektronskog i električnog otpada, organizovao akciju otkupa i reciklaže elektronskog i električnog otpada pod nazivom Eko vikend. Ukupno je prikupljeno tri tone i 900 kilograma različitog elektronskog i električnog otpada, koji će biti recikliran u njihovoj fabrici.

Više od 150 Starograđana je odložilo svoje neupotrebljive uređaje i na taj način pored zarađenog novca osvojilo i zahvalnicu za doprinos u zaštiti životne sredine na Starom gradu i simbolične poklone. Stari mobilni telefoni, rashladni uređaji, pokvareni grejači, samo su deo otpada koji su građani donosili popunivši reciklažni kamion.

– Cilj nam je da se građani edukuju i motivišu da recikliraju, posebno elektronski otpad jer sadrži dosta supstanci štetnih kako za životnu sredinu tako i za zdravlje ljudi. Ova akcija je samo početak i nastaviće se u srazmeri sa interesovanjem naših sugrađana- izjavila je Ivana Lazić, predsednica Saveta za zaštitu životne sredine.