DELEGACIJA STAROG GRADA POSETILA BITOLJ

Delegacija Gradske opštine Stari grad boravila je od 3. do 6. novembra, u prijateljskoj poseti gradu Bitolju, na poziv novoizabrane gradonačelnice Nataše Petrovske.

Poseta je organizovana povodom proslave 4. novembra – Dana oslobođenja grada Bitolja.

Starogradska delegacija, koju su činili članovi Veća opštine Andreja Milivojević i Aleksandar Todorović, kao i šef Odseka za turizam Milan Cerovac, tom prilikom je, u protokolarnom delu proslave, položila vence na Spomenik palim borcima prijateljskog makedonskog grada.

Tokom bilateralnih susreta potvrđena je dugogodišnja i uspešna saradnja koju su razvili opština Stari grad i grad Bitolj, posebno na kulturnom planu i razmeni iskustava u unapređenju rada lokalnih samouprava. Tom prilikom je konstatovano da je obostrani interes i potreba da se privredna saradnja dve opštine proširi, pre svega na polju turizma, kroz realizaciju manifestacije Dani Bitolja – „Bitoljske noći” u Skadarliji, na Starom gradu, kao i predstavljanja turističkih potencijala i ponude centralne gradske opštine Beograda – starog, urbanog, kulturno-istorijskog i turističnog centra našeg glavnog grada, u Bitolju.

Decenijska saradnja Gradske opštine Stari grad i grada Bitolja u regionalnim okvirima doprinosi razvoju dobrosusedskih odnosa.