DEJAN KOVAČEVIĆ IZABRAN ZA PREDSEDNIKA GRADSKE OPŠTINE STARI GRAD

Dejan Kovačević, odbornik sa liste Dragan Đilas Izbor za bolji Stari grad, izabran je za predsednika Gradske opštine Stari grad na drugoj sednici Skupštine GO Stari grad koja je održana 21. juna 2012. godine.

Tako je Gradska opština Stari grad, uz izbor zamenika predsednika Dejana Stefanovića (SPS) i članova Veća GO Stari grad: Bastać Marka, Belingar Andreja, Lazarević Đorđa, Lešnjak Lazara, Andrić Koste, Bojović Petra i Tepšić Dragane formirala izvršne organe vlasti.

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Stari grad, koja je održana 5. juna, za predsednika SkupštineGO Stari grad izabran je Dragan Vidanović (DS), a na današnjoj,za zamenika predsednika Skupštine GO Stari grad Rada Folgić (SPS).

Skupština je donela još nekoliko odluka kojima su formirana radna tela Skupštine gradske opštine Stari grad, imenovana Izborna komisija GO Stari grad, i izvršeno imenovanje predsednika i članova upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća kojima je osnivač Opština – Ustanove kulture „Parobrod“, JP „Milan Gale Muškatirović“ i JP „Poslovni prostor Opštine Stari Grad“. Odbornici su usvojili i predlog Odluke o završnom računu budžeta Gradske opštine Stari Grad za 2011. godinu.

Biografija predsednika Gradske opštine Stari grad:

Dejan Kovačević, rođen je 26. januara 1966. godine u Beogradu. Završio je Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu i ima položen pravosudni ispit. Od 1994. do 2001. godine radio je u Javnom tužilaštvu u Beogradu. Sve do januara 2001. godine obavljao je funkciju zamenika javnog tužioca u Prvom opštinskom javnom tužilaštvu u Beogradu. Nakon toga izabran je za zamenika sekretara u Skupštini opštine Stari grad. Od septemba 2004. godine do izbora za predsednika Gradske opštine Stari grad obavljao je funkciju načelnika Uprave Gradske opštine Stari grad. Oženjen je i govori engleski jezik.