BEOGRADSKI KARNEVAL BRODOVA U SUBOTU OD BRANKOVOG MOSTA DO UŠĆA

Deveti beogradski karneval brodova održaće se u subotu, 7. jula, od 16 do 22.30 časova na Savskompristaništu, na potezu od Brankovog mosta do Ušća (Karađorđeva bb).

Pod sloganom „Ljubav je na rekama”, karneval brodova organizuje Turistička organizacija Beograda uz podršku grada Beograda, prijatelja Beogradskog karnevala brodova i brojnih gradskih službi. Posetioci će moći da vide defile okićenih brodova, koji će isploviti iz beogradskih marina, i akrobacije na vodi, ali i karnevalske grupe, mađioničare, animatore, mažoretkinje i druge učesnike. Najlepši karnevalski kostim i najlepše ukrašen brod biće nagrađeni. Ovogodišnji program otvoriće policijski orkestar.

U skladu sa sloganom „Ljubav je na rekama”, kao delom dobre zabave, biće organizovana nagradna igra – Ljubav je na rekama, gde će svi posetioci karnevala imati priliku da na promotivnim štandovima dobiju numerisane bedževe. Za džentlmene su predviđeni bedževi plave boje, a za dame zelene. Učesnici nagradne igre su parovi (jedan plavi + jedan zeleni bedž = zajednička nagrada), koje očekuje nagrada iznenađenja. Takođe, u okviru programa biće priređeno svečano puštanje helijumskih balona u obliku srca sa porukama posetioca koje će se postavljati na Fejsbuku.

Ove godine ponovo će biti promovisani glavni gradovi na Dunavu „4B” – Beč, Bratislava, Budimpešta i Beograd. Na pristaništu će biti postavljeni info-punktovi sa promotivnim materijalom turizma ovih gradova, što će doprineti promociji Dunava koji je ujedno i jedan od najvažnijih potencijala Srbije i razvoja turizma.

Društvena odgovornost karnevala izražena je podrškom korišćenja obnovljivih izvora energije i reciklaže. Posetioci kojima se bude ispraznila baterija na mobilnim uređajima moći će da je dopune koristeći sunčevu energiju – „Strawberry drveta”, ali i da nauče o reciklaži i značaju očuvanja životne sredine kroz Rimejk radionice – Kulturakt – Nova iskra.

Tradicionalna beogradska manifestacija „Karneval brodova” promoviše i nautički turizam prestonice, pozdravlja goste koji brodovima posećuju naš grad i posvećuje karneval rekama Savi, Dunavu i njihovom ušću, po kojima je naš grad prepoznatljiv. Podslogan karnevala je „Kod srećne bove” i posvećen je bovi koja se nalazi na samom ušću Save u Dunav, budući da se upravo na tom mestu spaja više desetina evropskih reka koje se zajedno sa Savom ulivaju u Dunav.

Manifestacija promoviše projekat Beograd 2020 – Grad u postupku kandidature za evropsku prestonicu kulture.

Beoinfo