DAN OTVORENIH VRATA U OPŠTINI STARI GRAD

Danom otvorenih vrata započela je Dečja nedelja na opštini Stari grad. Delegacija učenika iz svih osam osnovnih škola sa svojim nastavnicima i deca iz vrtića „ Skadarlija“ došli su u posetu predsednici opštine Mirjani Božidarević. Uz slatko posluženje, u veseloj atmosferi, učenici su recitovali dok je hor OŠ „ Drinka Pavlović“ izveo nekoliko muzičkih dela. Nakon njihovog izlaganja, usledila su mnogobrojna pitanja.

Prvo pitanje se odnosilo kako je to biti predsednica opštine?

– Nije lako ali danas mi jako lepo ovde sa vama, i bilo bi lepo kada bih imala više ovakvih dana – odgovorila je Mirjana Božidarević.

A onda su usledila „ozbiljnija“ pitanja. Učenici iz OŠ „ Skadarlija“ pitali su predsednicu da li opština može da im popravi plafon u fiskulturnoj sali, dok su iz „ Braće Baruh“ tražili da im opština obezbedi nove stolice za trpezariju i zbornicu. Učenici OŠ „ Vuk Karadžić“ zahvalili su se predsednici na dosadašnjoj pomoći s nadom da će saradnja i dalje nastaviti. Iz OŠ „ Dragan Kovačević“ su pitali da li opština može da im obezbedi nove klupe i stolice? – Neka vaša direktorka napiše zahtev a mi ćemo se već dogovoriti – poručila im je predsednica Božidarević. Učenici OŠ „Stari grad“ pitali su da li opština može da im zameni prozore, dok su se učenici „ Drinke Pavlović“ raspitivali hoće li im opština okrečiti učionice? Deca iz vrtića „ Skadarlija“ raspitivali su se kada će im opština srediti dvorište koje je puno rupa zbog čega padaju , kao i to kada će dobiti nove klacakalice i ljuljaške?

Uz obećanje da će učiniti sve da im pomogne zadovoljni učenici su se vratili u svoje škole i vrtiće.