DEČJA NEDELJA NA STAROM GRADU

Tradicija obeležavanja Dečje nedelje u sveti i kod nas duga je više od pedeset godina. Organizacija „Prijatelji dece„ dugogodišnji je nosilac ove manifestacije dok je pokrovitelj Gradska opština Stari grad. Ove godine opština je uputila donaciju u iznosu od 150.000 dinara za pokriće dela troškove ove tradicionalne manifestacije koja će se održati od 3. do 9. oktobra.

U okviru Dečje nedelje, 4. oktobra u 12 sati u maloj sali na prvom spratu, u prostorijama GO Stari grad održaće se Dan otvorenih vrata. Ovaj dan kada predsednica Opštine Mirjana Božidarević prima učenike iz osnovnih starogradskih škola, decu iz Predškolske ustanove „Dečji dani“ i decu sa posebnim potrebama ima za cilj neposredan susret dece sa ličnostima koje vode njihovu opštinu.

Tradicionalni veliki Dečji hepening održaće se u četvrtak, 6. oktobra 2011. godine od 11 do 13 časova na Trgu republike. Očekuje se da oko .1000 dece izme učešće u zajedničkom druženju sa vršnjacima iz specijalno obrazovnih ustanova i udruženja osoba ometenim u razvoju.

U subotu, 8. oktobra 2011 održaće se manifestacija „ Deca – deci“ koja ima cilj da prestavi aktivnosti i akcije udruženja koja okupljaju decu, mlade i osobe sa smetnjama u razvoju. Takođe, u okviru ove manifestacije u kojoj će deca poklanjati igračke , garderobu svojim vršnjacima planiran je i odlazak dece sa Starog grada u Dom za ometene u razvoju u Kulinama.

U cilju razvijanja solidarnosti i poštovanja životnog iskustva deca će u okviru Dečje nedelje imati organizovane susrete sa ostarelim ljudima u neposrednom okruženju.

Tradicionalna Dobrodošlica đacima prvacima održaće se u utorak, 11. oktobra 2011. u Svečanoj sali opštine u dva termina, u 9.30 i 11.00 časova. Posle dobrodošlice prvaci će dobiti poklone od opštine i na kraju odgledaće pozorišnu predstavu „ Šalalajkina cicinbal čarolija“.