DEČJI HEPENING NA TRGU REPUBLIKE

U nastavku obeležavanja Dečje nedelje na Starom gradu, danas je na Trgu Republike održan veliki Dečji hepening. Raspevana i šarena povorka od oko 150 predškolaca i osnovaca krenula je iz dvorišta OŠ „Kralj Petra Prvi“, prošla Knez Mihailovom ulicom i stigla do Trga Republike gde se održavala centralna manifestacija. Risto Raco, predsednik Skupštine organizacije Prijatelji dece „Stari grad“ i član Veća opštine, pozdravio je okupljenu decu, njihove vaspitače i nastavnike.

– Prelepo je videti vas u ovolikom broju, želim da uživate i svom detinjstvu i da postanete dobri i pošteni ljudi – rekao je Raco.

Nakon toga usledio je prigodan kulturno – umetnički program u kome su učestvovala deca sa posebnim potrebama iz klinike za rehabiltaciju „Dr Miroslav Zotović“, predškolci iz vrtića „Skadarlija“, učenici iz svih starogradskih osnovnih škola, kao i članovi Društva Roma sa Čukarice. Za sve to vreme učenici su crtali likovne radove na temu“ „dece ima razne““, a proglašena je i najlepša maska.

Prvo mesto osvojile su dve maske „ Rimljanin“ učenice Maje Lučić iz OŠ „ Vuk Karadžić“ i „Zmaj“ učenice Teodore Marković iz OŠ „ Mihajlo Petrović Alas“. Drugo mesto osvojile su maske „ Bundeva“ učenika Nevena Dukovskog iz OŠ „ Vuk Karadžić“ i „ Novosti“ , učenice Milice Lugonje iz OŠ „ Vuk Karadžić“Treće mesto su osvojile maske „ Banana“ učenika Vuka Mandušića iz OŠ „ Vuk Karadžić“ i „ Princeza jeseni“ učenice Katarine Adamović iz OŠ „ Mihajlo Petrović Alas“. Utešnom nagradom nagrađena je maska „ Dr Mundrinić“ iz „ Bebi servisa“ Predškolske ustanove „Dečji dani“.