CVETI, DAN I SLAVA STAROG GRADA – „JEVREMOVA – ULICA SUSRETA“

Stari grad u nedelju, 5. aprila obeležava Cveti, slavu i Dan opštine tradicionalnom manifestacijom „Jevremova – ulica susreta“.

Svečano otvaranje manifestacije zakazano je za 12.00 sati ispred Ustanove kulture GO Stari grad „Parobrod“, na uglu ulica Gospodar Jevremova i Kapetan Mišina.

U protokolarnom delu svečanosti delegacije opštine Stari grad i gosti iz bratskih gradova položiće vence, u 10,30, na spomenik Rigi od Fere i na spomen obeležje na Kalemegdanu – na mestu gde je 1867. knez Mihailo Obrenović primio ključeve srpskih gradova. Sečenje slavskog kolača zakazano je za 12,30 u Sabornoj crkvi.

Posetioce ovogodišnje „Jevremove – ulice susreta“ u jednoj od najlepših dorćolskih ulica očekuje raznovrsni program sa preko sto učesnika.

Drugi ulični festival džeza „Džezvremova 2015“ održaće se od 11,00 do 16,00 sati na bini ispred UK „Parobrod“. Nastupaju : Beogradski Diksilend Orkestar, Vasil Hadžimanov Bend , Hot Club of Belgrade i Vlada Maričić bend & Tanja Jovićević.

Podsećamo da „Kockicu“ – simbol manifestacije, možete dobiti na svim štandovima duž Jevremove, koja će sedmi put za redom postati mesto druženja, komšijske sloge i dobrih starogradskih vibracija.