BICIKLISTIČKA MANIFESTACIJA „SKYLINE GRANFONDO” PRVI PUT U BEOGRADU

Beograd će 1. oktobra, po prvi put, biti domaćin „SKYLINE GRANFONDO” („Velike Vožnje”) biciklističke manifestacije, koja će okupiti preko 500 učesnika iz različitih krajeva sveta.

Biciklistička federacija Italije, koja je kolevka ove manifestacije u ranim sedamdesetim godinama prošlog veka, definiše „Granfondo” kao kombinaciju grupne vožnje, trke i biciklističke ture, različitih dužina.

„Velika Vožnja” podrazumeva: Fun race (Trka zadovoljstva), dužine 4 kilometra, koja je namenjena svim ljubiteljima biciklizma, Mediofondo trku, rute od 75 kilometara, kao i Granfondo trku, sa rutom u dužini od 126 kilometari.

„SKYLINE GRANFONDO” je skrojena za svakoga. Bilo da je iskusan vozač koji želi da pomeri svoje granice ili novajlija u svetu biciklizma koji prati svoj tempo, svakome pruža stazu po meri i pravo društvo za vožnju. Biciklizam važan deo naše budućnosti i zato su za sve koji se prijave za učešće na „SKYLINE GRANFONDO” pripremili i prigodne poklone, poručuju organizatori beogradske manifestacije.

Starograđani, ljubitelji biciklizma mogu se prijaviti za učešće u manifestaciji, i dobiti sve potrebne infomacije na zvaničnom sajtu „SKYLINE GRANFONDO” www.granfondobelgrade.rs

„Velika Vožnja” je u proteklih 50-tak godina doživela neverovatnu popularnost u Evropi i proširila se širom sveta.

Ova trka, koja je ujedno i idealna prilika da se naš glavni grad promoviše kao prepoznatljiva turistička destinacija, održava se uz podršku grada Beograda.