SARADNJA BEOGRADSKE I SARAJEVSKE OPŠTINE STARI GRAD

Gradske opštine Beograda i Sarajeva, obe sa istim imenom – Stari grad, uskoro će potpisati protokol o saradnji i tako postati bratske opštine. Predsednik Gradske opštine Stari grad Marko Bastać, sa delegacijom iz centralne beogradske opštine, boravio je u dvodnevnoj poseti Sarajevu gde je najavljeno da bi povelja o bratimljenju dve opštine trebalo da bude potpisana najkasnije za mesec dana.

Sa načelnikom sarajevske opštine Stari grad Ibrahimom Hadžibajrićem već su dogovorene učeničke i studentske razmene.

– Mnogo je zajedničkih tema koji povezuju dva Stara grada. Pored svih izazova, razmenili smo iskustva o tome kako se rešavaju problemi. Video sam dosta korisnog u Sarajevu što ću implementirati na Starom gradu – izjavio je Marko Bastać, gostujući u sarajevkom studiju N1 televizije.

Marko Bastać istakao je da načelnik sarajevske opštine takođe ne pripada stranačkim strukturama, pa im je zajedničko i to da ne moraju da slušaju naredbe sa vrha stranke, već isključivo glas građana i njihove potrebe.

– Iako nam je budžet smanjen sa trinaest na tri miliona evra, mi smo opština koja se trudi da svi programi budu besplatni za građane – rekao je Bastać.

Delegaciju beogradskog Starog grada u Sarajevu su pored predsednika opštine činili i predsednica Skupštine opštine Stari grad Mila Popović i član Veća Aleksandar Todorović. Oni su sa sarajevskim kolegama dogovorili saradnju, koja za cilj ima zajedničko apliciranje kod evropskih fondova za projekte koji će unaprediti život na ove dve opštine.