BESPLATNE PRIPREME ZA POLAGANJE ZAVRŠNOG ISPITA ZA OSMAKE

Gradska opština Stari grad sedmu godinu za redom organizuje besplatne pripremne časove iz srpskog jezika i matematike za polaganje završnog ispita za učenike osmih razreda.

– Svesni činjenice da su većini osmaka potrebni dodatni časovi kako bi obnovili gradivo i pripremili se za završni ispit, a i kako bismo roditeljima olakšali udar na kućni budžet, koji bi bio izazvan plaćanjem privatnih časova i ove godine otvaramo opštinska vrata budućim srednjoškolcima i obezbeđujemo im stručne predavače – rekao je predsednik opštine Stari grad Marko Bastać i pozvao osnovce da se prijave kako bi lakše savladili veliki korak ka višem stepenu obrazovanja. Bastać je dodao da Stari grad ulaganjem u obrazovanje dece, ulaže u budućnost i podsetio da je na ovoj opštini 2017. proglašena za „godinu dece“, te su pripreme za prijemni ispit samo početak bogate ponude programa za najmlađe Starograđane.

Svake godine u martu počinje tromesečna priprema osmaka za polaganje male mature. Budući srednjoškolci uz pomoć iskusnih predavača mogu da osveže svoje znanje srpskog jezika i matematike, kao i da pojasne dileme i pobede tremu.

Mogućnost prijave imaju osmaci koji imaju prebivalište na opštini Stari grad, kao i učenici osmih razreda svih starogradskih osnovnih škola.

Prijave se vrše do 6. marta putem online formulara na sajtu Kancelarije za mlade opštine Stari grad (kzm.starigrad.org.rs) ili pozivom na broj telefona opštinskog Kontakt centra 785-2-999.