БЕСПЛАТНЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ПОЛАГАЊЕ ЗАВРШНОГ ИСПИТА ЗА ОСМАКЕ

Градска општина Стари град седму годину за редом организује бесплатне припремне часове из српског језика и математике за полагање завршног испита за ученике осмих разреда.

– Свесни чињенице да су већини осмака потребни додатни часови како би обновили градиво и припремили се за завршни испит, а и како бисмо родитељима олакшали удар на кућни буџет, који би био изазван плаћањем приватних часова и ове године отварамо општинска врата будућим средњошколцима и обезбеђујемо им стручне предаваче – рекао је председник општине Стари град Марко Бастаћ и позвао основце да се пријаве како би лакше савладили велики корак ка вишем степену образовања. Бастаћ је додао да Стари град улагањем у образовање деце, улаже у будућност и подсетио да је на овој општини 2017. проглашена за „годину деце“, те су припреме за пријемни испит само почетак богате понуде програма за најмлађе Старограђане.

Сваке године у марту почиње тромесечна припрема осмака за полагање мале матуре. Будући средњошколци уз помоћ искусних предавача могу да освеже своје знање српског језика и математике, као и да појасне дилеме и победе трему.

Могућност пријаве имају осмаци који имају пребивалиште на општини Стари град, као и ученици осмих разреда свих староградских основних школа.

Пријаве се врше до 6. марта путем оnline формулара на сајту Канцеларије за младе општине Стари град (kzm.starigrad.org.rs) или позивом на број телефона општинског Контакт центра 785-2-999.