BESPLATNA PROJEKCIJA FILMA O RADIVOJU KORAĆU SUTRA U STAROM GRADU

Besplatna projekcija igrano-dokumentarog filma „Žućko – Priča o Radivoju Koraću” održaće se sutra u 18 časova u svečanoj sali opštine Stari grad. Pošto je pomogla realizaciju filma o legendi naše košarke, želja centralne gradske opštine jeste da pozove svoje najstarije sugrađane koji pamte čuvenog košarkaša da ga se podsete, ali i one mlađe koji ga ne znaju, da ga upoznaju. Očekuje se da ovom događaju prisustvuju čelnici opštine, kao i neki od glumaca iz filma.

„Žućko – priča o Radivoju Koraću” jeste film o jednom čoveku, njegovoj fenomenalnoj sportskoj karijeri, ali i o fascinantnoj ličnosti. „Mašina za davanje koševa”, „kreativac, genijalac koji u igri uvek nalazi rešenje”, „prva prava medijska ličnost iz košarke”, „igrač koga je bilo nemoguće čuvati jedan na jedan”, samo su neki od novinskih naslova iz tadašnje domaće i strane štampe koji su govorili o Koraću.

Radivoje Korać je bio vrhunski sportista sa rekordima od kojih neki nisu oboreni ni do danas, a osim sporta, bio je strastveni zaljubljenik u nauku, književnost, slikarstvo, muziku. Kažu da je po svom obrazovanju, interesovanjima, inteligenciji mnogo odskakao od svoje okoline.

U igranom delu filma rekonstruisani su bitni detalji iz njegovog života: prvi košarkaški koraci, ratni zbeg u Lici, odvođenje oca na Goli otok, druženje s prijateljima, susreti sa Titom i Andrićem. Kroz priču o Žućku vode nas naši proslavljeni košarkaši Aleksandar Saša Đorđević i Milenko Tepić, a veliki broj čuvenih košarkaških zvezda, koje su stvarale i zauvek obeležile našu, evropsku i svetsku košarkašku istoriju takođe se pojavljuju u filmu. Besplatna projekcija filma o Radivoju Koraću sutra u Starom gradu