BEOGRADSKI ROLER KUP NA STAROM GRADU

Roler savez Srbije, u saradnji sa Gradskom opštinom Stari grad i Savetom za zaštitu životne sredine GO Stari grad, organizovao je četvrtu predfinalnu trku Beogradskog roler kupa 2013. na Kalemegdanu, u Donjem gradu, u subotu 15. juna 2013. godine. U trci je učestvovalo preko 70 takmičara svih starosnih generacija. Najmlađi roleraš imao tek četiri godine, dok je u veteranskoj kategoriji najstariji bio sedamdesetdvogodišnji Branislav Ćalasan.

Početak trke je označio mr Dušan Raičković, pomoćnik predsednika GO Stari grad, koji je pozdravio sve prisutne u ime opštine Stari grad i tom prilikom poželeo svim takmičarima uspešan dan i što bolje rezultate. Raičković se zahvalio opštinskom Savetu za zaštitu životne sredine i izrazio nadu da će se sledeće godine na istom mestu okupiti još više roleraša.

Takmičari su se trkali na dužim distancama, od 400 m (jedan krug) do 1200 m (tri kruga), u zavisnosti od starosne kategorije. Oni najbrži dobili su diplome Roler Saveza Srbije, dok su prvoplasiranih 15 takmičara osvojili bodove za finalno rangiranje u Kupu.

Najbolje rezultate su postigli: Stela Perić (kadetkinje B), Vuk Bojović (kadeti B), Petra Jašić (kadetkinje A), Kristijan Luka Nikolić (kadeti A), Anja Obradović (juniorke B), Bora Baka (juniori B), Katarina Janković (juniorke A), Ivan Mojsilović (juniori A), Marina Radovanović (seniorke), Denis Brkić (seniori) i Branislav Ćalsan (veterani).

Svi učesnici dobili su startni paket sa majicom i bedžem Saveta za zaštitu životne sredine gradske opštine Stari grad.