БЕОГРАДСКИ КАРНЕВАЛ БРОДОВА У СУБОТУ ОД БРАНКОВОГ МОСТА ДО УШЋА

Девети београдски карневал бродова одржаће се у суботу, 7. јула, од 16 до 22.30 часова на Савскомпристаништу, на потезу од Бранковог моста до Ушћа (Карађорђева бб).

Под слоганом „Љубав је на рекама”, карневал бродова организује Туристичка организација Београда уз подршку града Београда, пријатеља Београдског карневала бродова и бројних градских служби. Посетиоци ће моћи да виде дефиле окићених бродова, који ће испловити из београдских марина, и акробације на води, али и карневалске групе, мађионичаре, аниматоре, мажореткиње и друге учеснике. Најлепши карневалски костим и најлепше украшен брод биће награђени. Овогодишњи програм отвориће полицијски оркестар.

У складу са слоганом „Љубав је на рекама”, као делом добре забаве, биће организована наградна игра – Љубав је на рекама, где ће сви посетиоци карневала имати прилику да на промотивним штандовима добију нумерисане беџеве. За џентлмене су предвиђени беџеви плаве боје, а за даме зелене. Учесници наградне игре су парови (један плави + један зелени беџ = заједничка награда), које очекује награда изненађења. Такође, у оквиру програма биће приређено свечано пуштање хелијумских балона у облику срца са порукама посетиоца које ће се постављати на Фејсбуку.

Ове године поново ће бити промовисани главни градови на Дунаву „4Б” – Беч, Братислава, Будимпешта и Београд. На пристаништу ће бити постављени инфо-пунктови са промотивним материјалом туризма ових градова, што ће допринети промоцији Дунава који је уједно и један од најважнијих потенцијала Србије и развоја туризма.

Друштвена одговорност карневала изражена је подршком коришћења обновљивих извора енергије и рециклаже. Посетиоци којима се буде испразнила батерија на мобилним уређајима моћи ће да је допуне користећи сунчеву енергију – „Strawberry дрвета”, али и да науче о рециклажи и значају очувања животне средине кроз Римејк радионице – Културакт – Нова искра.

Традиционална београдска манифестација „Карневал бродова” промовише и наутички туризам престонице, поздравља госте који бродовима посећују наш град и посвећује карневал рекама Сави, Дунаву и њиховом ушћу, по којима је наш град препознатљив. Подслоган карневала је „Код срећне бове” и посвећен је бови која се налази на самом ушћу Саве у Дунав, будући да се управо на том месту спаја више десетина европских река које се заједно са Савом уливају у Дунав.

Манифестација промовише пројекат Београд 2020 – Град у поступку кандидатуре за европску престоницу културе.

Беоинфо