BEOGRADSKE INTERNACIONALNE IGRE – BIG 2009

Pod pokroviteljstvom Univerziteta u Beogradu, Ministarstva omladine i sporta, grada Beograda i opština Stari grad, Voždovac, Novi Beograd i Vračar od 16. do 19.oktobra u Beogradu će se održati četvrte studentske „Beogradske Internacionalne Igre – BIG 2009“.

Donacijom od 600.000 dinara opština Stari grad je pomogla održavanje igara koje, po rečima organizatora, imaju za cilj da promovišu amaterski sport i sport na fakultetima. Ova sportska manifestacija ima tendenciju da postane jedan od najvećih studentskih događaja ovog tipa u Evropi.

Na ovogodišnjim četvrtim Beogradskim Internacionalnim Igrama učestvovaće 300 studenata iz inostranstva i isto toliko studenata iz naše zemlje.Takmičenja će se održati u četiri sportske discipline: mali fudbal, košarka, odbojka i ragbi.

„Ideja čitavog projekta je da studenti iz Srbije predstave svoj Univerzitet, grad i zemlju u najlepšem svetlu i da svojim vršnjacima, budućim intelektualcima, prikažu pravu sliku Srbije. Osim doprinosa mladih studenata u vraćanju Srbije na mesto kome joj zaista pripada, cilj manifestacije je druženje, povezivanje studentskih organizacija, organizovanje okruglih stolova, razmena studenata kao i sticanje novih iskustava, kako organizacionih tako i međuljudskih“, rekao je na Kosta Andrić, šef Kancelarije za mlade Gradske uprave grada Beograda.

Takmičenja će se održati u sportskim centrima : Šumice, Voždovac, Vračar, Stari DIF i Hala Sportova Novi Beograd.