BAZEN „MILAN GALE MUŠKATIROVIĆ“: OTETO PROKLETO

Nakon što je samoproklamovano novo rukovodstvo Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“ privatnim obezbeđenjem sa splavova upalo u upravnu zgradu, zamenilo brave i preuzelo upravljanje bazenom na Dorćolu, nastavili su sa privatizacijom i otimanjem sporstkog centra od Starograđana, saopštivši im da se svi besplatni programi koje je realizovala opština Stari grad – ukidaju!

Godinama je opština organizovala besplatne termine za plivanje i časove joge i fitnesa za penzionere, kao i plivaonice za decu Starog grada na kojima su generacije naših najmlađih komšija naučile da plivaju. Sve to novo rukovodstvo ukida, uz tužno objašnjenje da opština nije htela da nastavi saradnju sa sportskim centrom.

„Ne pristajemo na otimačinu, ne plašimo se nabildovanih likova koji se ponosno šire po sportskom centru, terajući dugogodišnje zadovoljne korisnike usluga bazena sa Dorćola. Zbog toga još jednim performansom ukazujemo da im građani neće dozvoliti da otuđe nešto što brojni Starograđani smatraju svojim“, kazao je predsednik opštine Stari grad Marko Bastać, nakon što je sa saradnicima i pristalicama izlepio ulaz u SC „Milan Gale Mupškatirović“ nalepnicama sa ispisom „oteto prokleto“.