„BANKA MOTIVA” – PROGRAM KREATIVNIH RADIONICA ZA STARIJE SUGRAĐANE

Projekat „Banka motiva” – program kreativnih radionica koji je namenjen našim starijim sugrađanima, počinje u petak, 1. decembra, u 11 sati u prostorijama Omladinskog centra opštine Stari grad, u Ulici Maršala Birjuzova 58.

„Banka motiva” ima za cilj podizanje kvaliteta života i aktivizma naših starijih sugrađana, kroz sticanje novih veština i znanja, učestvovanjem u jednoj od tri kreativne radionice projekta – Radionice za upravljanje digitalnim fotoaparatom i fotografisanje mobilnim telefonom, Radionice za ručni rad (pletenje, heklanje, vez i tkanje) i Radionice za društvene mreže (postavljanje radova polaznika na FB profil grupe).

-Kroz kreativne radionice napraviće se kolekcija starih mustri na tekstilu, koje će kolege iz digitalne radionice fotografisati, a iz radionice za društvene mreže postaviti na fejbuk profil grupe. Osim što spajamo tradiconalno i novo, prenosioci znanja, veština i dizajneri su mlađi ljudi, pa su kreativne radionice prilika za međugeneracijsku saradnju – kaže autor projekta Vesna Rusić i poziva Starograđane, pripadnike generacije „seniora 65+” da se prijave za ovaj zanimljiv program.

Zainteresovani sugrađani za učešće u projektu „Banka motiva” mogu se prijaviti na telefonski broj 785 2 999 opštinskog Kontakt centra.