„БАНКА МОТИВА” – ПРОГРАМ КРЕАТИВНИХ РАДИОНИЦA ЗА СТАРИЈЕ СУГРАЂАНЕ

Пројекат „Банка мотива” – програм креативних радионица који је намењен нашим старијим суграђанима, почиње у петак, 1. децембра, у 11 сати у просторијама Омладинског центра општине Стари град, у Улици Маршала Бирјузова 58.

„Банка мотива” има за циљ подизање квалитета живота и активизма наших старијих суграђана, кроз стицање нових вештина и знања, учествовањем у једној од три креативне радионице пројекта – Радионице за управљање дигиталним фотоапаратом и фотографисање мобилним телефоном, Радионице за ручни рад (плетење, хеклање, вез и ткање) и Радионице за друштвене мреже (постављање радова полазника на ФБ профил групе).

-Кроз креативне радионице направиће се колекција старих мустри на текстилу, које ће колеге из дигиталне радионице фотографисати, а из радионице за друштвене мреже поставити на фејбук профил групе. Осим што спајамо традицонално и ново, преносиоци знања, вештина и дизајнери су млађи људи, па су креативне радионице прилика за међугенерацијску сарадњу – каже аутор пројекта Весна Русић и позива Старограђане, припаднике генерације „сениора 65+” да се пријаве за овај занимљив програм.

Заинтересовани суграђани за учешће у пројекту „Банка мотива” могу се пријавити на телефонски број 785 2 999 општинског Контакт центра.