АУТОМОБИЛ ЗА ГРАДСКИ ЗАВОД ЗА КОЖНЕ И ВЕНЕРИЧНЕ БОЛЕСТИ

Градска општина Стари град уступила је Градском заводу за кожне и венеричне болести, у Џорџа Вашингтона 17, на коришћење путнички аутомобил марке „опел вектра“. Председница Мирјана Божидаревић данас је званично уручила кључеве аутомобила, уз потребну документацију, примаријусу др Александру Адамовићу, директору Завода. Она је том приликом истакла да је Општина Стари град у последњих неколико година обезбедила значајна средстава за реновирање и набавку савремене опреме за Завод.

– Сваке године урадимо по нешто. Поред матичног Дома здравља „Стари град“, намера општине је да помогне и здравственим установама чији је оснивач град Београд а у којима се лечи велики број Старограђана – казала је председница Мирјана Божидаревић.

Прим. др Адамовић се захвалио Општини Стари град наглашавајући да је Завод у свом возном парку имао само једно возило – „заставу 101“ коју је пре више година поклонио Град Београд.

– Ово није прва донација коју је овој градској здравственој установи упутила Општина Стари град. Захваљујући њој комплетно је промењена фасадна, новом пвц столаријом, а урађени су и занатски радови на водоводним и канализационим инсталацијама унутар зграде. Реконструисана је унутрашња дворишна фасада, која је била потпуно дотрајала од кошаве и кише. Општина је реновирала нашу шалтер салу као и простор од 70 м2, који је постао пријемна амбуланта. Обезбеђена су средства за набавку рачунарске опреме и комплетно је опремљена амбуланта за фото терапију, за коју је купљен најсавременији дигитални дерматоскоп, једини такве врсте у Србији. Тиме смо у оквиру примарне здравствене заштите направили искорак у откривању малигних меланома. Дуг је списак помоћи локалне самоуправе Завода од 2002. године. Најзначајније је да смо као градска установа захваљујући помоћи Општине Стари град битно поправили квалитет пружања услуге Београђанима – истакао је прим. др Александар Адамовић.