AKCIJA „OČISTIMO SRBIJU“ I NA STAROM GRADU

Povodom predstojeće akcije kojom će se obeležiti 5. jun, Dan planete Zemlje, pod sloganom „Očistimo Srbiju“, svi gradonačelnici i predsednici u Srbiji oformili su štabove za što bolju koordinaciju između učesnika u akciji. Učesnici u ovoj velikoj ekološkoj akciji biće lokalne uprave, komunalna preduzeća i građani.

„U akciji koja će se sprovesti i na našoj opštini uključeni su Savet za ekologiju opštine Stari grad, JP „Beograd vode“, JKP„Zelenilo Beograd“, JKP „Gradska čistoća“, Lučka kapetanija, rečna policija, odeljenje Crvenog krsta „Stari grad“, Komunalna inspekcija GO Stari grad, Prokredit banka i mnogi naši sugrađani“, kaže Risto Raco, koordinator akcije iz Veća opštine Stari grad.

„Planirano je da se tog dana očisti sedam mini deponija na opštini, prostor oko Marine Dorćol, Ulica Mike Alasa, ugao Višnjićeve i Zmaja od Noćaja, plato ispred Turbeta i deo oko bivše firme „7. juli“ u čijim barakama danas žive Romi. Poseban akcenat u ovoj akciji stavljamo na čišćenje priobalja“, ističe Raco.

Osim učešća komunalnih preduzeća u akciji će učestvovati i učenici osnovnih i srednjih škola sa Starog grada i članovi Društva za pomoć osobama ometenim u razvoju Stari grad. U akciji na nivou čitave Srbije biće podeljeno oko 100 hiljada rukavica i oko 50 hiljada kesa.

„Cilj akcije jeste da animiramo građane da shavte značaj očuvanja svoje životne sredine, da čistim ulicama i ulazima po zgradama, kao i sadnjom drveća i cveća ulepšaju i sačuvaju naš grad“, kaže Risto Raco.

Građani koji žele da se priključe akciji nekom sugestijom, idejom ili samim učešćem mogu postali majl na adrseu: rraco@starigrad.org.rs.