„SRBIJA U RITMU EVROPE“: PREDSTAVLJEN TIM OPŠTINE STARI GRAD

U velikoj sali Gradske opštine Stari grad, danas je održano  medijsko predstavljanje tima koji će reprezentovati našu opštinu na najvećem dečjem muzičkom takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“, u  organizaciji Prve Srpske Televizije.

Događaju su prisustvovali predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović, direktor televizijskog programa takmičenja Igor Karadarević.

Tim koji će predstavljati opštinu Stari grad čine talentovani mladi pevači Petar Aničić, prošlogodišnji predstavnik Srbije na dečijoj Evroviziji, Tamara Pešić i članovi plesne grupe „Frisky dance crew“.

Manifestacija „Srbija u ritmu Evrope” namenjena je deci i omladini, uzrasta od 14 do 21 godine. Deca opština i gradova Republike Srbije kao i drugih zemalja Evrope pripremaju se da svojim učešćem predstave svoju opštinu kao i zemlju Evrope koja im bude dodeljena od strane organizacije televizijskog takmičenja ,,Srbija u ritmu Evrope”, uz direktan televizijski prenos na Prvoj Srpskoj Televiziji.

Igor Karadarević se zahvalio opštini što je podržala ovaj projekat i naglasio da se opština Stari grad pridružila porodici gradova i opština  Srbije, čija se talentovana deca mesecima pripremaju za predstavljanje na finalnom muzičko-plesnom programu u Čačku, prošlogodišnjem pobedniku  takmičenja.

„Deca Starog grada, ali i Grada Beograda, imaju prilike da budu na Prvoj Srpskoj televiziji i da pokažu da su, možda čak, i najbolji u pevanju i plesu. Predstavljaće Švedsku sa pesmom „Heroes“, evrovizijskom pobednicom. U septembru 2021. godine imaćemo priliku da ih gledamo na Prvoj Srpskoj televiziji. Neće imati lak zadatak, s obzirom na to da na takmičenju učestvuju deca iz 24 gradova i opština Republike Srbije. Glasa se putem SMS-a, žirija gradova učesnika i žirija festivala „Ritam Evrope“, izjavio je Igor Karadarević.

„Opština Stari grad prepoznaje važnost ovog projekta koji osim muzičkog takmičenja ima za cilj afirmaciju mladih talenata u našoj zemlji, promociju interkulturalnosti, isticanje i poštovanje ljudskih prava i različitosti. Naša opština je uvek spremna da pruži podršku mladim ljudima koji imaju ambiciju, koji žele da rade na sebi i imaju želju da se takmiče za svoj grad i svoju zemlju. Muzika i ples su univerzalni jezici koje razumeju ljudi širom sveta i zato sam siguran da ćete Stari grad predstaviti na najbolji način“, istakao je predsednik Marjanović.

Član Starogradskog tima, petnaestogodišnji talentovani Petar Aničić je već predstavljao našu zemlju na dečijoj Evroviziji.

„Veliko mi je zadovoljstvo da učestvujem u takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“ i da predstavljam svoju opštinu Stari grad, sa mojim dobrim drugarima. Predstavićemo i Švedsku. Očekujem da pobedimo“, istakao je Petar Aničić.