„СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ“: ПРЕДСТАВЉЕН ТИМ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД

У великој сали Градске општине Стари град, данас је одржано  медијско представљање тима који ће репрезентовати нашу општину на највећем дечјем музичком такмичењу „Србија у ритму Европе“, у  организацији Прве Српске Телевизије.

Догађају су присуствовали председник општине Стари град Радослав Марјановић, директор телевизијског програма такмичења Игор Карадаревић.

Тим који ће представљати општину Стари град чине талентовани млади певачи Петар Аничић, прошлогодишњи представник Србије на дечијој Евровизији, Тамара Пешић и чланови плесне групе „Frisky dance crew“.

Манифестација „Србија у ритму Европе” намењена је деци и омладини, узраста од 14 до 21 године. Деца општина и градова Републике Србије као и других земаља Европе припремају се да својим учешћем представе своју општину као и земљу Европе која им буде додељена од стране организације телевизијског такмичења ,,Србија у ритму Европе”, уз директан телевизијски пренос на Првој Српској Телевизији.

Игор Карадаревић се захвалио општини што је подржала овај пројекат и нагласио да се општина Стари град придружила породици градова и општина  Србије, чија се талентована деца месецима припремају за представљање на финалном музичко-плесном програму у Чачку, прошлогодишњем победнику  такмичења.

„Деца Старог града, али и Града Београда, имају прилике да буду на Првој Српској телевизији и да покажу да су, можда чак, и најбољи у певању и плесу. Представљаће Шведску са песмом „Heroes“, евровизијском победницом. У септембру 2021. године имаћемо прилику да их гледамо на Првој Српској телевизији. Неће имати лак задатак, с обзиром на то да на такмичењу учествују деца из 24 градова и општина Републике Србије. Гласа се путем СМС-а, жирија градова учесника и жирија фестивала „Ритам Европе“, изјавио је Игор Карадаревић.

„Општина Стари град препознаје важност овог пројекта који осим музичког такмичења има за циљ афирмацију младих талената у нашој земљи, промоцију интеркултуралности, истицање и поштовање људских права и различитости. Наша општина је увек спремна да пружи подршку младим људима који имају амбицију, који желе да раде на себи и имају жељу да се такмиче за свој град и своју земљу. Музика и плес су универзални језици које разумеју људи широм света и зато сам сигуран да ћете Стари град представити на најбољи начин“, истакао је председник Марјановић.

Члан Староградског тима, петнаестогодишњи талентовани Петар Аничић је већ представљао нашу земљу на дечијој Евровизији.

„Велико ми је задовољство да учествујем у такмичењу „Србија у ритму Европе“ и да представљам своју општину Стари град, са мојим добрим другарима. Представићемо и Шведску. Очекујем да победимо“, истакао је Петар Аничић.