ODRŽAN DAN OTVORENIH VRATA U OPŠTINI STARI GRAD

U toku obeležavanja Dečje nedelje, tradicionalno se održava manifestacija Dan otvorenih vrata. Tim povodom danas je opština Stari grad bila domaćin predškolcima iz Predškolske ustanove „Dečji dani“, učenicima iz osnovnih škola sa teritorije opštine i deci iz Društva za pomoć osobama ometenim u razvoju „Stari grad“.

Decu, nastavnike i vaspitače primila je zamenica predsednika opštine Ana Danilović, koja je izrazila veliko zadovoljstvo što je imala čast da se danas druži i razgovara sa njima.

Na manifestaciji Dan otvorenih vrata, koja se tradicionalno održava i u opštini, deca domaćinu postavljaju pitanja i izražavaju svoje želje. Ove godine pitanja su se najviše odnosila na sređivanje škola i sportskih terena. Ana Danilović obećala je svima da će opština u skladu sa svojim mogućnostima izaći u susret njihovim željama, kao i da se zalaže da se na opštini uredi što više sportskih terena koji će imati i video nadzor. Neka od pitanja upućena Ani Danilović bila su: „Kako deca mogu da kažu ljudima u opštini šta misle?“, „Šta možemo zajedno sa opštinom da uradimo za decu bez roditeljskog staranja?“, „Da li će proraditi bazeni na Dorćolu?“.

Predstavnici Društva za pomoć osobama ometenim u razvoju „Stari grad“ zahvalili su se opštini na dosadašnjem razumevanju i pomoći i istakli da je opština Stari grad jedina opština koja promoviše integraciju ovakve dece u društvo.

Na kraju današnjeg susreta zamenica predsednice opštine deci je podelila diskove „Avantura kultura“, flajere opštinskog Saveta za ekologiju i druge prigodne poklone.

Dečja nedelja kod nas se obeležava od 1937. godine. Jedna od manifestacija Dečje nedelje je i veliki dečji hepening, koji će se održati sutra, 8. oktobra, u 10.30 časova na Trgu Republike. Povorka polazi u 10 časova iz osnovne škole „Kralj Petar Prvi“, kreće se Knez Mihailovom ulicom i dolazi do Trga Republike, gde će biti postavljena velika centralna bina.