CRVENI KRST STARI GRAD U SARADNJI SA OPŠTINOM STARI GRAD ORGANIZUJE BESPLATNU OBUKU PRVE POMOĆI ZA MLADE I BUDUĆE RODITELJE

Crveni krst Stari grad u saradnji sa Gradskom opštinom Stari grad organizuje besplatnu obuku prve pomoći za mlade i buduće roditelje, koja će se održati u subotu, 10. septembra, sa početkom u 10 časova, u velikoj sali GO Stari grad, Makedonska 42. Obuku će održati anesteziolog dr Adi Hadžibegović i pedijatar dr Goran Milošević.

Polaznici će imati priliku da nauče kako da postupaju u potencijalnim vanrednim situacijama sa kojima se možemo nenadano susresti u svakodnevnom životu, a imaće priliku i da dobiju sve potrebne informacije kako da postupaju na mestu nezgode, koja su sredstva za pružanje prve pomoći, kako zaustaviti krvarenje, zbrinuti rane ili opekotine i još mnogo praktičnih i korisnih saveta kako bi pribrano i bez panike postupali u takvim situacijama, i što je najvažnije, kako da primene sve potrebne mere zbrinjavanja.

Takođe, nakon obuke i predavanja prisutni će moći da razmene mišljenja, diskutuju i postave dodatna pitanja prisutnim lekarima i članovima Crvenog krsta Stari grad. Svi polaznici će dobiti i jedinstveni priručnik uz čiju pomoć će uvek biti u mogućnosti da osvežavanje stečena znanja.

Prijave za obuku prve pomoći starogradski mladi i budući roditelji mogu da izvrše putem besplatnog poziva na telefonski broj Uslužnog centra GO Stari grad 0800/077775, ili dolaskom u Uslužni centar (ulaz iz Nušićeve).