ЦРВЕНИ КРСТ СТАРИ ГРАД У САРАДЊИ СА ОПШТИНОМ СТАРИ ГРАД ОРГАНИЗУЈЕ БЕСПЛАТНУ ОБУКУ ПРВЕ ПОМОЋИ ЗА МЛАДЕ И БУДУЋЕ РОДИТЕЉЕ

Црвени крст Стари град у сарадњи са Градском општином Стари град организује бесплатну обуку прве помоћи за младе и будуће родитеље, која ће се одржати у суботу, 10. септембра, са почетком у 10 часова, у великој сали ГО Стари град, Македонска 42. Обуку ће одржати анестезиолог др Ади Хаџибеговић и педијатар др Горан Милошевић.

Полазници ће имати прилику да науче како да поступају у потенцијалним ванредним ситуацијама са којима се можемо ненадано сусрести у свакодневном животу, а имаће прилику и да добију све потребне информације како да поступају на месту незгоде, која су средства за пружање прве помоћи, како зауставити крварење, збринути ране или опекотине и још много практичних и корисних савета како би прибрано и без панике поступали у таквим ситуацијама, и што је најважније, како да примене све потребне мере збрињавања.

Такође, након обуке и предавања присутни ће моћи да размене мишљења, дискутују и поставе додатна питања присутним лекарима и члановима Црвеног крста Стари град. Сви полазници ће добити и јединствени приручник уз чију помоћ ће увек бити у могућности да освежавање стечена знања.

Пријаве за обуку прве помоћи староградски млади и будући родитељи могу да изврше путем бесплатног позива на телефонски број Услужног центра ГО Стари град 0800/077775, или доласком у Услужни центар (улаз из Нушићеве).