„MALAC GENIJALAC“ MEĐU NAJPOPULARNIJIM AKTIVNOSTIMA U OKVIRU NOVOG CIKLUSA BESPLATNIH PROGRAMA „STARI GRAD MISLI NA TEBE”

Gradska opština Stari grad pokrenula je novi ciklus besplatnih aktivnosti za najmlađe i najstarije Starograđane, u okviru programa „Stari grad misli na tebe”. Za četvrti ciklus besplatnih programa ove godine se prijavilo 1175 starogradskih mališana. Pored kreativnih radionica, sportskih i edukativnih aktivnosti, jedan od najpopulanijih programa među starogradskim predškolcima, dečacima i devojčicama, je školica „Malac genijalac”. Tim povodom jepredsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović  posetio  jedan od časova ove popularne školice i malim genijalcima podelio zanimljive udžbenike za sticanje novih znanja i veština.

„Potrudili smo se da kao opština ispunimo obećanje da ćemo imati brojne i zanimljive programe namenjene najmlađim sugrađanima. Ove godine smo imali rekordan broj prijava – 1175, što je duplo više  nego u prethodnim ciklusima. Zato smo odlučili da obiđemo svaki besplatni program i da se na licu mesta uverimo u brojnost polaznika i kvalitet rada sa decom. Naš zadatak je da napravimo što  bolje uslove za odrastanje sve dece na Starom gradu, da im obezbedimo da imaju dobre i zanimljive van nastavne aktivnosti koje će im pomagati da se razvijaju i da u nekom narednom periodu budu još bolji, uspešniji u školi, ali, naravno, i u svim drugim aktivnostima kojima se bave” istakao je predsednik opštine Radoslav Marjanović.

Trajanje  kreativnog programa  „Malac genijalac”  u ovom ciklusu besplatnih aktivnosti produženo sa 3 meseca na 9 meseci, sa ciljem da se malim genijalcima omogući kontinuitet u učenju i druženju. Vlasnik škole „Malac genijalac” prof. dr Vladan Pelemiš istakao je da je saradnja sa opštinom izuzetna prilika za roditelje da svoju decu prijave za besplatno pohađanje programa „numikon”. Program pored osnovnih matematičkih veština ima značajan uticaj na kognitivni status deteta odnosno na memoriju, fokus, pažnju  i koncentraciju.

„Nove tehnologije sa kojima mi baratamo, naš način metoda rada, didaktičko-metodičke radionice sa kojima radimo imaju veliki značaj na decu, a znamo da se 90 odsto karakternih osobina razvija upravo u tom uzrastu deteta. Zato je vrlo bitno ponuditi ovaj program i drago mi je da je opština kao kompetentna institucija Starog grada ponudila njihovoj deci ovako nešto”, izjavio je prof. dr Vladan Pelemiš.