„МАЛАЦ ГЕНИЈАЛАЦ“ МЕЂУ НАЈПОПУЛАРНИЈИМ АКТИВНОСТИМА У ОКВИРУ НОВОГ ЦИКЛУСА БЕСПЛАТНИХ ПРОГРАМА „СТАРИ ГРАД МИСЛИ НА ТЕБЕ”

Градска општина Стари град покренула је нови циклус бесплатних активности за најмлађе и најстарије Старограђане, у оквиру програма „Стари град мисли на тебе”. За четврти циклус бесплатних програма ове године се пријавило 1175 староградских малишана. Поред креативних радионица, спортских и едукативних активности, један од најпопуланијих програма међу староградским предшколцима, дечацима и девојчицама, је школица „Малац генијалац”. Тим поводом jeпредседник општине Стари град Радослав Марјановић  посетио  један од часова ове популарне школице и малим генијалцима поделио занимљиве уџбенике за стицање нових знања и вештина.

„Потрудили смо се да као општина испунимо обећање да ћемо имати бројне и занимљиве програме намењене најмлађим суграђанима. Ове године смо имали рекордан број пријава – 1175, што је дупло више  него у претходним циклусима. Зато смо одлучили да обиђемо сваки бесплатни програм и да се на лицу места уверимо у бројност полазника и квалитет рада са децом. Наш задатак је да направимо што  боље услове за одрастање све деце на Старом граду, да им обезбедимо да имају добре и занимљиве ван наставне активности које ће им помагати да се развијају и да у неком наредном периоду буду још бољи, успешнији у школи, али, наравно, и у свим другим активностима којима се баве” истакао је председник општине Радослав Марјановић.

Трајање  креативног програма  „Малац генијалац”  у овом циклусу бесплатних активности продужено са 3 месеца на 9 месеци, са циљем да се малим генијалцима омогући континуитет у учењу и дружењу. Власник школе „Малац генијалац” проф. др Владан Пелемиш истакао је да је сарадња са општином изузетна прилика за родитеље да своју децу пријаве за бесплатно похађање програма „нумикон”. Програм поред основних математичких вештина има значајан утицај на когнитивни статус детета односно на меморију, фокус, пажњу  и концентрацију.

„Нове технологије са којима ми баратамо, наш начин метода рада, дидактичко-методичке радионице са којима радимо имају велики значај на децу, а знамо да се 90 одсто карактерних особина развија управо у том узрасту детета. Зато је врло битно понудити овај програм и драго ми је да је општина као компетентна институција Старог града понудила њиховој деци овако нешто”, изјавио је проф. др Владан Пелемиш.