VEĆE GRADSKE OPŠTINE DONELO ODLUKU O RASPISIVANJU JAVNOG POZIVA ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA ENERGETSKU SANACIJU STAMBENIH ZGRADA, PORODIČNIH KUĆA I STANOVA

Veće Gradske opštine Stari grad, na sednici održanoj 5. septembra 2022. godine, donelo je Odluku o raspisivanju Javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava domaćinstvima i stambenim zajednicama za energetsku sanaciju stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova na teritoriji Gradske opštine Stari grad.

Program energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova sprovodi se u cilju finansijske podrške domaćinstvima i predstavlja direktnu pomoć sugrađanima koja će im omogućiti značajne uštede u potrošnji svih vidova energije, kako toplotne, tako i električne.

Javni poziv je, u skladu sa Pravilnikom o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termo-tehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode,  namenjen domaćinstvima i stambenim zajednicama koji ispunjavaju uslove iz Javnog poziva.

Krajnji korisnici bespovratnih sredstava kojima će se sufinansirati energetska sanacija stambenih objekata su domaćinstva i stambene zajednice.

Sredstva su obezbeđena  od strane Gradske opštine Stari grad i Uprave za podsticanje i unapređenje energetske efikasnosti, na osnovu ugovora koji je opština Stari grad potpisala sa Ministarstvom rudarstva i energetike Republike Srbije, u okviru Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koji sprovode jedinice lokalne samouprave kao i gradske opštine. Cilj sprovođenja mera energetske sanacije je unapređenje energetske efikasnosti u stambenom sektoru i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji Gradske opštine Stari grad.

Javni poziv za učešće domaćinstava i stambenih zajednica  u sprovođenju mera energetske sanacije stambenih objekata na teritoriji Gradske opštine Stari grad je objavljen na zvaničnoj internet prezentaciji opštine Stari grad, oglasnoj tabli, kao i u medijima.

O sprovođenju Odluke staraće se Komisija, Odeljenje za društvene delatnosti i projekte razvoja i Odeljenje za budžet i finansije.

Javni poziv i potrebnu dokumentaciju za prijavu pogledajte OVDE.