„ZELENE RUKE“ STAROG GRADA

U kući porodice Pavlović u Gospodar Jevremovoj 39 održana je svečana dodela nagrada za najlepše bašte, balkone, terase, dvorišta, bašte restorana i poslovnog prostora. Predsednica opštine Mirjana Božidarević je tom prilikom svim pobednicima uručila priznanje i statuetu „dživdžana“. Kao i prethodnih godina organizator ove akcije bio je Savet za ekoligiju opštine Stari grad i ekološka radionica ”Olga Poznatov”.

Restoran „Daka“ u Đure Daničića

U kategoriji za najlepšu baštu restorana prvo mesto pripalo je restoranu ”Daka” u Ulici Đure Daničića 4. U predivnom ambijentu posetioci mogu da uživaju posmatrajući lepo aranžirane ikebane od svežeg cveća. Ova bašta nalazi se u prirodnom hladu višegodišnjih stabala a krase je i dracene, kodeline, lepi Jova, šimšir i drugo ukrasno cveće. Drugo mesto pripalo je restoranu ”Scena” u Strahinjića bana 17, dok na trećem mestu bašta restorana ”Ottimo” na Studentskom trgu 10.

Najlepša bašta poslovnog prostora je ona ispred zgrade ”PTT Srbije” u Kosovskoj 47. Prelepa zgrada sa još lepšim prostorom ispred nje i vrt prepun ruža raznih boja ukrašavaju zajedno prostor oivičen ligustrumom. Preko deset godina zaposleni u ”PTT Srbija” uredno brinu i održavaju ovaj prelepi vrt. Drugo mesto pripalo je knjižari ”Plato”, dok je treće mesto pripalo preduzeću ”Samsung Group” u Visokog Stevana 27.

Prvo mesto za najlepše dvorište pripalo je dvorištu u Tadeuša Košćuškog 68. Složni stanari ove velike zgrade uložili su i volju i sredstva kako bi uredili prostor ispred svoje zgrade da bi im svako pozavideo. Tu se nalazi veliki broj raznog ukrasnog bilja u svim bojama i lepo uređena stazica. Za izuzetan trud i zalaganje najveće zasluge ima gospodin Milorad Stefanović koji se svakoga dana brine o prostoru ispred zgrade u kojoj živi. Drugo mesto pripalo je dvorištu u Koste Stojanovića 6, dok je treće mesto pripalo dvorištu u Strahinjića bana 67.

U konkurenciji za najlepšu baštu prvo mesto osvojila je gospođa Ljiljana Mijušković koja se godinama brine o svojoj prelepoj bašti u Dositejevoj ulici broj 31. Neverovatano bujno cveće uspeva zahvaljujući pozitivnoj energiji koja zrači iz gospođe Mijušković. Preko trideset saksija lepog Jove u svim bojama nalazi se na zidovima kuće a tu je i smokva je puna ploda svake godine, zatim šljiva, velika Paulonija, bršljen i raznobojni krinovi. Drugo mesto pripalo je Vesni Josifov i njenom bratu Nikoli Simonoviću koji se zajedno brinu o bašti u Svetogorskoj 23. Treće mesto osvojila je Divna Simić za lepo uređenu baštu u Strahinjića bana 67.

U kategoriji za najlepšu krovnu terasu prvo mesto osvojio je Dejan Momirov sa Topličinog venca 19. Predivna terasa prepuna cveća, raznog ukrasnog bilja, skladno uređena, na kojoj se nalazi veliki broj vrsti biljaka. Cveće je posađeno u keramičkim ćupovima i saksijama oko kojih se nalaze: tuja, čempresi, šimšir, bor, javor. Od zeljastih biljaka na terasi se nalazi ruzmarin, čuvarkuća, muškatle i još mnogo toga. Ova krovna terasa deluje veoma uredno, dekorativno i redovno se održava. Drugo mesto zauzela je Maja Rajnger iz Strahinjića bana 25, a treće mesto pripalo je Sofiji Nenadović iz Kapetn Mišine 23.

PTT Srbija u Kosovskoj

Najlepša terasa prepuna najlepšeg cveća i raznog zelenila pripada Aleksandru Jermolenku iz Vlajkovićeve 20. Drugo mesto u ovoj konkurenciji osvojio je Radomir Radosavljević iz Tadeuša Košćuška 70, dok je treće mesto zauzela Vojka Kukolj u Ulici cara Dušana 82a. U kategoriji za najlepši balkon na prvom mestu je Slavica Stojanović iz Cara Dušana 7. Drugo mesto pripalo je Đordani Kurir iz Svetogorske ulice broj 9, dok se na trećem mestu našla Zora Marinković iz Brankove ulice broj 20.