ZAVRŠENI RADOVI NA FASADI BALETSKE ŠKOLE „LUJO DAVIČO“

Nakon tromesečnih radova završena je rekonstrukcija ulične fasade Baletske škole „Lujo Davičo“ u Knez Miletinoj 8, za koju je opština Stari grad izdvojila blizu četiri miliona dinara. Predsednik opštine Dejan Kovačević istakao je da je konačno rešen decenijski problem obrušavanja fasade.

– Dotrajala fasada zgrade iz tridesetih godina prošlog veka predstavljala je veliki problem po bezbednost učenika i prolaznika. Podsetimo, u istoj zgradi se nalazi i vrtić „Dambo“, pa je i zbog toga pre nekoliko godina na fasadu postavljena zaštitna skela.

Projektom revitalizacije fasade, koja se nalazi pod zaštitom države, obuhvaćeni su i radovi na postavljanju nove, energetski efikasne stolarije. Direktorka Slobodanka Simić Novčić kaže da škola sada mnogo bolje izgleda, ali i da je zgrada bezbednija. Takođe, unutar dvorišta škole uklonjeno je i drvo koje je zbog svoje starosti i veličine predstavljalo opasnost.

– Zamenom fasadne stolarije znatno su nam poboljšani uslovi za rad. Inače, opština je pre više od pet godina adaptirala i naše podrumske prostorije, koje su pretvorene u svlačionice i baletske sale, jer mi stalno imamo manjak prostora.