ZAVRŠENA LICITACIJA ZA POSTAVLJANJE APARATA ZA KOKICE I FRIŽIDERA ZA SLADOLED

U velikoj sali opštine Stari grad danas je održano usmeno javno nadmetanje za određivanje korisnika mesta za postavljanje aparata za kokice i rashladnih komora za sladoled. Prijavljeni kandidati nadmetali su se za 3 lokacije za postavljanje aparata za kokice (nepopunjena mesta sa prethodnog konkursa iz oktobra 2009), kao i za 24 lokacije za postavljanje frižidera za sladoled na teritoriji opštine Stari grad.

Predlog za postavljanje privremenih pokretnih objekata usvojilo je Veće opštine Stari grad shodno gradskoj Odluci o postavljanju tezgi i drugih pokretnih privremenih objekata. Prema rečima Miodraga Joksimovića, načelnika Odeljenja za komunalne poslove i komunalnu inspekciju, početne cene određene su na osnovu cena koje su postignute u protekle tri godine.

– Licitacija je najtransparentniji postupak za dobijanje mesta za prodaju različitih predmeta, kokica, novina i pića. Na licitaciji nema nameštanja i opština već duži niz godina sprovodi ovakav vid dodele mesta za prodaju. Učesnici licitacije su, prema uslovima iz konkursa, bili u obavezi da uplate opštini 30 odsto od početne cene, što je dovoljno govorilo o ozbiljnosti potencijalnih korisnika mesta. Da bi privukla veći broj učesnika, opština je snizila cene u odnosu na poslednju licitaciju održanu početkom novembra prošle godine – istakao je Miodrag Joksimović.

Na licitaciji za određivanje korisnika tri preostala mesta za prodaju kokica cene su bile: 60.000 za lokaciju kod SRPC „Milan Gale Muškatirović“, 600.000 za Trg Nikole Pašića i 1,5 miliona dinara (izlicitirano 1,9 miliona) za mesto u Knez Mihailovoj kod broja 33.

Cene lokacija za postavljanje frižidera za sladoled kretale su se od 60.000 dinara kod SRPC „Milan Gale Muškatirović“ do 2,7 miliona dinara za Knez Mihailovu ulicu. Učesnici u nadmetanju bili su kompanije „Frikom“ i „Nestle“. Obe kompanije imaće u predstojećoj letnjoj sezoni po 12 frižidera na ulicama Starog grada.