VOLONTERI OPŠTINE STARI GRAD OFARBALI KLUPE ISPRED SRPC „MILAN GALE MUŠKATIROVIĆ”

Da kada ima volje, ima i načina pokazali su volonteri opštine Stari grad koje ni tropske vrućine nisu sprečile da učine nešto lepo i korisno za Starograđane. Samoinicijativno su ofarbali nekoliko klupa ispred SRPC „Milan Gale Muškatirović”, a na jednoj koja je bila oštećena, pre farbanja su stavili nove daske.

Nedelju prepodne volonteri su iskoristili radeći punom parom ispred „Galeta”, želeći da brojnim posetiocima popularnog starogradskog kupališta, a posebno roditeljima sa decom i bakama i dekama koji na bazen dovode svoje unuke, obezbede prijatni kutak za predah u hladu koji stvaraju obližnje krošnje drveća.

Akciji volontera, na njihov poziv i inicijativu, priključio se i predsednik opštine Marko Bastać.

Mladi, energični i hitri, uvek su, kako kažu, spremni da se brzo organizuju. Volonteri poručuju da nije ni sve u novcu, jer kada neko nešto želi da uradi za javno dobro onda i nađe način da to i sprovede u delo.

Klupe su ofarbane u zelenu i ljubičastu boju, boje čuvarkuće koja je i zaštitni znak naše opštine.

​Ovo nije ni prva, a ni poslednja u nizu akcija ovakvog tipa koje starogradski volonteri preduzimaju kako bi opleminili i sačuvali male zelene oaze i prijatne kutke u našem gradu, i poručuju da nemaju nameru da stanu. Podsetimo, tokom prethodnih vikenda oni su uređivali terase i dvorišta vrtića „Mrvica“ i „Lipa“.