VESELO U NOVU GODINU

Pod pokroviteljstvom GO Stari grad 22. i 23. decembra održava se tradicionalni Novogodišnji vašar učenika osnovnih starogradskih škola. U holu zgrade opštine u Makedonskoj 42., kao i prethodnih dvadeset godina, i ove godine postavljeni su štandovi sa novogodišnjim eksponatima uz nezaobilaznu novogodišnju lutriju.
Žiri je imao veoma težak zadatak da u tom šarenišu dečje mašte izabere najlepši štand i eksponat a održan je i izbor za najlepšu novogodišnju masku.
Ono što je najviše decu obradovalo i razveselilo jeste novogodišnja predstava „ Lazina novogodišnja žurka“ u izvođenju glumaca „Pan teatra“.

Za najlepši novogodišnji štand proglašen je štand OŠ „ Braća Baruh“, dok je drugo mesto osvojio štand OŠ „ Dragan Kovačević“. Treće mesto podelili su štandovi OŠ „Vuk Karadžić“ i „Kralj Petar Prvi“.

Prvo mesto u kategoriji najlepši eksponat dele dva eksponata i to OŠ „ Braća Baruh“ i „ Skadarlija“, drugo mesto osvojio je eksponat iz OŠ „ Vuk Karadžić“, dok je treće mesto osvojio eksponat iz OŠ „ Dragan Kovačević“.
Ipak najteži zadatak za žiri bio je izbor novogodišnje maske. Trebalo je između tridesetak maski izabrati najlepše a svaka je na svoj način bila najlepša. Tako je žiri odlučio da prvo mesto podele maska „kupus“ učenice Nataše Stolić, 4/1 iz OŠ „Drinka Pavlović“ i maska „pauk“ učenika Ognjena Milosavljevića, 2/1 iz OŠ „ Vuk Karadžić“.
Drugo mesto takođe su podelile dve maske, lutka marioneta učenice Marte Jovanović, 4/3 iz OŠ „ Drinka Pavlović“ i maska „žirafa“ učenice Irene Jepuranović, 4/1 iz OŠ „ Vuk Karadžić“.
Dve maske su podelile i treće mesto i to maska „sneg“ učenika Nebojše Vuka Milića, 1/1 iz OŠ „ Dragan Kovačević“ i maska „ Sneško“ učenice Teodore Vlajković, 4/1 iz OŠ „ Vuk Karadžić“.
Za najoriginalnije predstavljanje pohvaljena je maska „naučnici“, učenika 4/2 Ive Jovanović, Viktora Canovića i Katarine Vasiljković iz OŠ „ Drinka Pavlović“.