VELIKI USPEH ORKESTRA TANGO HUVENTUD U ITALIJI

Posle velikog uspeha orkestra Tango huventud, koga čine učenici Muzičke škole “dr Vojislav Vučković” i osvojene zlatne medalje u kategoriji tango muzike na internacionalnom takmičenju u italijanskom gradu Kastelfidardo, primili su ih i čestitali na izuzetnom uspehu Mirjana Božidarević, predsednica opštine i Nebojša Bakarec, zamenik predsednice opštine Stari grad. Turneja mladih muzičara koja je bila od 8. do 16. oktobra, realizovana je zahvaljujući zajedničkim naporima Beogradske tango asocijacije, Muzičke škole “dr VojislavVučković” i opštine Stari grad. Orkestar Tango huventud je izvodio muziku čuvenog argentinskog kompozitora Astora Pjacole i po rečima Aleksandra Nikolića, njihovog profesora i vođe “Beltanga”, oduševili su i članove žirija i publiku.
– Ovaj veliki uspeh ostvaren je u konkurenciji umetnika iz Argentine, Italije, Francuske i Rusije, a žirijem je predsedavao čuveni profesor moskovske muzičke akademije Fridrih Lips, koji je nastup orkestra iz beogradske muzičke škole ocenio maksimalnom ocenom. Tokom boravka u Italiji Tango huventud je priredio i koncerte u Udinama i Ćervinjanu, gde je publika u prepunim dvoranama priredila ovacije našem mladom ansamblu. Za ovu priliku na sceni su im se pridružili i članovi kvinteta Beltango, kao i mladi saksofonista Aleksandar Jankeh iz Požarevca – istakao je Nikolić.
Takmičenje u Italiji, u kraju u kome se proizvode harmonike, održava se već 32 godine. Ove godine takmičenje se odvijalo u 16 kategorija i sa 500 izvođača. Svetlana Kukolj, vršilac dužnosti direktora Muzičke škole „dr Vojislav Vučković” zahvalila se rukovodstvu opštine što su imali sluha za mlade, talentovane muzičare i omogućila im putovanja u svet. Na reči zahvalnosti odgovorila je predsednica opštine, da Opštini treba samo poželeti da bude u mogućnosti da i dalje pomaže ovakve programe.