OBNOVLJEN AKUD „BRANKO KRSMANOVIĆ“

Prostorije AKUD „Branko Krsmanović“ u Balkanskoj 4 potpuno su renovirane zahvaljujući pomoći opštine Stari grad, koja je za građevinsko-zanatske radove izdvojila pet miliona dinara. Popularni ”Krsmanac” godinama je imao veliki problem sa grejanjem, dotrajalom stolarijom, vlagom i otpadanjem delova plafona u velikoj sali za vežbanje. U teatru na prvom spratu zimi je bilo toliko hladno da skoro nije bilo moguće izvoditi predstave pošto su prozori poslednji put promenjeni pre više decenija.
– Nesigurna su nam bila i ulazna vrata u veliku salu, skoro se dogodilo da ih je neko obio, ali na svu sreću ništa nije odneto. Zaista smo bili u velikom problemu, a pomoć da sve sredimo veoma nam je dobrodošla. Predsednica opštine Mirjana Božidarević imala je veliko razumevanje za nas – kaže Zoran Dmitrović, generalni sekreta AKUD ”Branko Krsmanović”. On je istakao da im je najveći problem stvarao račun za struju u zimskom periodu koji je iznosio oko 80.000 dinara.
Pošto je Univerzitet u Beogradu korisnik poslovnog prostora Starog grada, Opštinsko veće je u prvoj polovini 2007. godine donelo odluku da se novac uloži u zamenu postojeće stolarije aluminijumskom u suterenu, prvom, drugom i trećem spratu, zamenu postojećeg parketa u suterenu, krečenje, restauraciju dva mokra čvora i demontažu starih metalnih vrata u suterenu i postavljanje novih aluminijumskih. Takođe, opština Stari grad dala je saglasnost i ovlašćenje Beogradskom univerzitetu da može da podnese zahtev za priključivanje na toplovod, s obzirom da veličina prostorija iznosi preko hiljadu kvadratnih metara.