VELIKA SALA OPŠTINE STARI GRAD BESPLATNO SVIM STUDENTIMA I OMLADINCIMA

Gradska opština Stari grad od danas će otvoriti vrata Velike sale i besplatno je dati na korišćenje svim studentskim i omladinskim organizacijama.

Marko Bastać, predsednik ove centralne beogradske opštine, okarakterisao je tu odluku kao sasvim logičan i očekivan potez, ukoliko se uzme u obzir odlična saradnja koju je opština proteklog meseca ostvarila sa državnim fakultetima.

– U aprilu smo organizovali Dan otvorenih vrata za sve buduće studente. Tada smo videli da, ma šta se pričalo, mladi u Beogradu, a i šire, ipak žele da posećuju radionice i organizacije edukativnog karaktera. Nažalost, pošto su u pitanju studenti i omladina, problem jako često predstavlja nedostatak novčanih sredstava upravo za iznajmljivanje prostora u kojem bi pomenute manifestacije bile održane. Smatram da mladima ne sme ništa da stoji na putu ka obrazovanju i usavršavanju, a pogotovu ne novac, te upravo zbog toga im besplatno otvaramo vrata naše opštine i Velike sale, kada god im je to potrebno – rekao je Marko Bastać.

Ukoliko žele da zakažu salu, sve omladinske i studentske organizacije mogu dobiti potrebne informacije pozivom na telefon Kontakt centra opštine na broj 785-2-999.