OPŠTINA STARI GRAD OTVORILA OMLADINSKI CENTAR

U prisustvu velikog broja mladih, predstavnika gradske i opštinske Kancelarije za mlade, svečano je otvoren „Omladinski centar Stari grad”, u prostorijama nekadašnje mesne zajednice, u Ulici maršala Birjuzova 58.

Predsednica skupštine opštine Mila Popović, zahvalila se Gradu Beogradu,sa kojima je opština zajedno realizovala ovaj projekat, a naročito Ministarstvu omladine i sporta.

Opština Stari grad je tekuću godinu proglasila godinom dece i mladih i do sada smo sproveli nekoliko manifestacija i programa usmerenih ka predškolcima i budućim studentima. Sada otvaramo omladinski centar koji bi trebalo da bude rasadnik ideja mladih i mesto okupljanja mladih. Biće dostupan za sve omladinske organizacije i udruženja koji su raspoloženi da koriste ove prostorije – rekla je Mila Popović.

Zorica Labudović iz Ministarstva omladine i sporta istakla je da u Srbiji od 167 jedinica lokalne samouprave, njih 130 imaju Kancelarije za mlade, uključujući i KZM Stari grad.

-Srećni smo što se danas srećemo u prostoru koji je opredelila opština, a ministarstvo sredstvima od 750 hiljada dinara pomoglo renoviranje. Tokom 2017. godine u 50 jedinica lokalne samouprave pružaćemo pomoć u izradi lokalnih akcionih planova za mlade. Jedna od njih je i Gradska opština Stari grad koja će dobiti svoj lokalni strateški dokument – rekla je gospođa Labudović i pozvala opštinu Stari grad da se prijavi za novi krug konkursa za finansiranje projekata.

-Volela bih da ovaj prostor privuče mnogo mladih ljudi i da ovde imate puno zanimljivih edukativnih radionica, kao i da KZM promoviše prave vrednosti koje će doprineti razvoju kvalitetnijeg društva – zaključila je Zorica Labudović

Na kraju je usledio mini koncert na kome je nastupio bend Prve beogradske gimnazije, koji su prisutni saslušali uz koktel.