UZ NADU DA ĆE OSTATI OVDE…

Krajem juna je uz opštinu Stari grad i letnja bašta restorana «Daka» bila domaćin jednom lepom i nesvakidašnjem događaju. Naime, ovogodišnja tradicionalna dodela nagrada đacima generacije srednjih škola sa naše opštine okupila je osim najboljih učenika i njihove ponosne profesore i direktore.

Predsednica opštine Mirjana Božidarević čestitala im je na postignutom uspehu i poželela budućim akademskim građanima da upišu fakultete koje vole, da budu srećni, zdravi i zadovoljni u životu. Ona je takođe izrazila nadu da će svi budući stručnjaci ostati u zemlji i tako doprineti opštem boljitku.

Knjigu Umberta Eka “Istorija lepote”, “Kutija tajni”, CD “Mala šetnja centrom Beograda” je pored predsednice Mirjane Božidarević uručivala i član Opštinskog Veća Vjera Radović, a kako red nalaže evo i imena najboljih:

Đak generacije iz Pravno – birotehničke škole je Mila Marković, iz Muzičke škole «Dr Vojislav Vučković» Anja Stojanović, dok je Milena Kovačević najuspešnija u baletskoj školi «Lujo Davičo». Iz Prve beogradske gimnazije za đaka generacije proglašena je Biljana Kovačević, a iz Matematičke gimanzije to su Igor Kabiljo i Ognjen Ilić. Iz Trgovačke škole najbolja u generaciji je Jelena Stanojević a iz Prve ekonomske škole Jugoslav Bursać. I TŠ „Petar Drapšin“ imala je čime da se podiči, Mirko Jerkić je proglašen za njihovog đaka generacije a Jasna Bolić za najuspešniju u Elektroprivrednoj školi. Iz Tehničke škole za obradu drveta, untrašnju dekoraciju i pejzažnu arhitekturu najuspešniji su bili Nikola Sretenović dok je Ivan Marković đak generacije iz Elektrotehničke škole “Nikola Tesla”.