УЗ НАДУ ДА ЋЕ ОСТАТИ ОВДЕ…

Крајем јуна је уз општину Стари град и летња башта ресторана «Дака» била домаћин једном лепом и несвакидашњем догађају. Наиме, овогодишња традиционална додела награда ђацима генерације средњих школа са наше општине окупила је осим најбољих ученика и њихове поносне професоре и директоре.

Председница општине Мирјана Божидаревић честитала им је на постигнутом успеху и пожелела будућим академским грађанима да упишу факултете које воле, да буду срећни, здрави и задовољни у животу. Она је такође изразила наду да ће сви будући стручњаци остати у земљи и тако допринети општем бољитку.

Књигу Умберта Ека “Историја лепоте”, “Кутија тајни”, ЦД “Мала шетња центром Београда” је поред председнице Мирјане Божидаревић уручивала и члан Општинског Већа Вјера Радовић, а како ред налаже ево и имена најбољих:

Ђак генерације из Правно – биротехничке школе је Мила Марковић, из Музичке школе «Др Војислав Вучковић» Ања Стојановић, док је Милена Ковачевић најуспешнија у балетској школи «Лујо Давичо». Из Прве београдске гимназије за ђака генерације проглашена је Биљана Ковачевић, а из Математичке гиманзије то су Игор Кабиљо и Огњен Илић. Из Трговачке школе најбоља у генерацији је Јелена Станојевић а из Прве економске школе Југослав Бурсаћ. И ТШ „Петар Драпшин“ имала је чиме да се подичи, Мирко Јеркић је проглашен за њиховог ђака генерације а Јасна Болић за најуспешнију у Електропривредној школи. Из Техничке школе за обраду дрвета, унтрашњу декорацију и пејзажну архитектуру најуспешнији су били Никола Сретеновић док је Иван Марковић ђак генерације из Електротехничке школе “Никола Тесла”.