USVOJEN REBALANS BUDŽETA ZA 2012. GODINU

Treća sednica Skupštine Gradske opštine Stari grad održana je danas.

Skupštini je prisustvovalo 47 odbornika koji su na početku rada sednice potvrdili mandate novih odbornika.

Takođe, na predlog predsednika Skupštine Dragana Vidanovića na period od četiri godine za zamenika sekretara Skupštine izabran je Milo Kovačević, koji je u prethodnom mandatu bio zamenik načelnika Uprave.

U daljem radu odbornici su usvojili drugi rebalans budžeta za 2012. godinu, u iznosu od 1. 196.753.000 dinara. Na sednici je usvojeno rešenje o obrazovanju Štaba za vanredne situacije na teritoriji GO Stari grad i imenovani su članovi Upravnog i Nadzornog odbora javnih preduzeća čiji je osnivač Skupština: UK „ Parobrod“, JP „ Milan Gale Muškatirović“ i JP „ Poslovni prostor opštine Stari grad“.

U interesu građana, u skladu sa zakonom

Odbornici Skupštine danas su jednoglasno usvojili predlog Vladimira Dimitrijevića, šefa odborničke grupe „Pokrenimo Stari grad – Tomislav Nikolić“ koji se odnosio na neophodnost usaglašavanja člana 72. Odluke o davanju u zakup poslovnog prostora sa članom 14. Uredbe Vlade Republike Srbije o uslovima pribavljanja i otuđenja nepokretnosti neposrednom pogodbom, davanja u zakup stvari u javnoj svojini i postupcima javnog nadmetanja i prikupljanju pismenih ponuda.