URUČENE NAGRADE UČENICIMA MATEMATIČKE GIMNAZIJE

Nagrade najuspešnijim učenicima Matematičke gimnazije, koji su tokom protekle školske godine postigli izuzetan uspeh iz matematike, fizike, astro fizike i astonomije, uručila je danas predsednica opštine Stari grad Mirjana Božidarević na svečanosti u Matematičkoj gimnaziji.

Odlukom Opštinskog veća učenici su nagrađeni sa ukupno 485.000 dinara za osvojene zlatne, srebrne i bronzane medalje na 51. Međunarodnoj olimpijadi iz matematike u Kazahstanu, 27. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi u Moldaviji, 41. Međunarodnoj olimpijadi iz fizike u Hrvatskoj i na 4. Međunarodnoj olimpijadi iz astronomije i astrofizike, koja je održana od 12. do 21. septembra u Pekingu.

– Drago mi je što i ovoga puta opština nagrađuje talentovane, ambiciozne i kreativne mlade ljude. Postigli ste zaista fantastične uspehe na proteklim olimpijadama i takmičenjima i želim vam da u budućnosti postižete još bolje rezultate. Na ovaj način ne promovišete samo sebe, nego i ovu gimnaziju, svoje profesore, grad i našu zemlju – istakla je Mirjana Božidarević.

Direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović zahvalio se predsednici opštine Stari grad i njenoj zamenici Ani Danilović, koja takođe prisustvovala ovoj svečanosti, i rekao da je opština Stari grad zaslužna i za opremanje kabineta, kancelarija, zbornice i sale za fizičko.

– Zahvalni smo opštini i na poslednjoj pomoći našim učenicima da otputuju na takmičenje iz astrofizike, koje je nedavno održano u Pekingu – istakao je na kraju direktor Srđan Ognjanović.