ULICA OTVORENOG SRCA-SIGURNA ULICA

Tradicionalna manifestacija Ulica otvorenog srca održana je i ovog 1. januara 2007. godine tačno u podne na potezu od Doma omladine do Takovske ulice, duž cele Svetogorske ulice. Cilj ovogodišnje humanitarne akcije bio je prikupljanje priloga i poklona za decu i žene iz Sigurne kuće i izgradnju Sigurne kuće, a u te namene prikupljeno je oko 2000 evra.

Po lepom vremenu na temperaturi od 9 stepeni više od 100 000 posetilaca prošetalo je duž pomenute trase slušajući živi program sa pjacete kod «Ateljea 212». U celoj ulici nastupilo je više od stotinu učesnika: mađioničara, žonglera, dobrih vila i pajaca, a bilo je i horova, folklora, orkestara i uličnih svirača.

Novogodišnja kočija je, već po tradiciji, vozila čelnike vodećih institucija koji su u organizaciji cele fešte, a i zdravica je održana gde drugo do u Srpskoj kafani oko koje je nekada sve i nastalo.

«Za sve će zaigrati jedno veliko srce, najveće srce koje postoji u ovom gradu, srce koje kuca za sve dobre ljude koje danas pozdravljamo», rekao je Svetozar Cvetković otvarajući manifestaciju.

Osim upravnika «Ateljea» prisutnima su se obratili i Mirjana Božidarević, Predsednica gradske opštine Stari grad i Gradonačelnik Nenad Bogdanović:

«Noćas smo pokazali svetu i svima nama kakvi smo i koliko volimo naš grad. Svi su videli da smo drugačiji nego što mnogi kažu. Ne zaboravimo one kojima je najteže i možda nemaju bar malo od onog života na način
kako mi taj život živimo. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe da i njima ova godina bude kao i nama ostalima», istakao je Bogdanović.

«Hvala vam što ste ponovo došli u sigurnu ulicu Beograda. Beograd je svet, Srbija je svet. Verujte u to i radite na tome i biće bolje!» , rekao je predsednik Srbije Boris Tadić koji je ove godine prisustvovao manifestaciji.