УЛИЦА ОТВОРЕНОГ СРЦА-СИГУРНА УЛИЦА

Традиционална манифестација Улица отвореног срца одржана је и овог 1. јануара 2007. године тачно у подне на потезу од Дома омладине до Таковске улице, дуж целе Светогорске улице. Циљ овогодишње хуманитарне акције био је прикупљање прилога и поклона за децу и жене из Сигурне куће и изградњу Сигурне куће, а у те намене прикупљено је око 2000 евра.

По лепом времену на температури од 9 степени више од 100 000 посетилаца прошетало је дуж поменуте трасе слушајући живи програм са пјацете код «Атељеа 212». У целој улици наступило је више од стотину учесника: мађионичара, жонглера, добрих вила и пајаца, а било је и хорова, фолклора, оркестара и уличних свирача.

Новогодишња кочија је, већ по традицији, возила челнике водећих институција који су у организацији целе феште, а и здравица је одржана где друго до у Српској кафани око које је некада све и настало.

«За све ће заиграти једно велико срце, највеће срце које постоји у овом граду, срце које куца за све добре људе које данас поздрављамо», рекао је Светозар Цветковић отварајући манифестацију.

Осим управника «Атељеа» присутнима су се обратили и Мирјана Божидаревић, Председница градске општине Стари град и Градоначелник Ненад Богдановић:

«Ноћас смо показали свету и свима нама какви смо и колико волимо наш град. Сви су видели да смо другачији него што многи кажу. Не заборавимо оне којима је најтеже и можда немају бар мало од оног живота на начин
како ми тај живот живимо. Сигуран сам да ћемо дати све од себе да и њима ова година буде као и нама осталима», истакао је Богдановић.

«Хвала вам што сте поново дошли у сигурну улицу Београда. Београд је свет, Србија је свет. Верујте у то и радите на томе и биће боље!» , рекао је председник Србије Борис Тадић који је ове године присуствовао манифестацији.