ULICA OTVORENOG SRCA – „POPLAVA LJUBAVI“ U SUBOTU 6. SEPTEMBRA

Tradicionalna manifestacija “Ulica otvorenog srca”, koja se početkom svake godine organizuje u Svetogorskoj ulici, ove godine ima i svoje vanredno, letnje izdanje. Pod nazivom “Poplava ljubavi”, u subotu, 6. septembra, u periodu od 10 do 20 časova, biće organizovana humanitarna akcija, namenjena najmlađima iz poplavljenih područja.

Radiodifuzno preduzeće B92 i Fond B92, u saradnji sa Ateljeom 212, Skupštinom grada Beograda, Turističkom organizacijom Beograda i Gradskom opštinom Stari grad, okupiće sve humane ljude koji žele da pomognu u “Poplavi ljubavi”. Kupovinom specijalnih narukvica #poplavaljubavi, posetioci će pomoći obnovu vrtića u najugroženijim gradovima Srbije.

Pored kupovine narukvica, posetioci će moći i da donose knjige, sveske i školski pribor za obnovu biblioteka u vrtićima i osnovnim školama širom Srbije.

Predstavnici organizatora pozvali su Beograđane koji žele da pomognu u “Poplavi ljubavi” da se okupe u što većem broju i kupe narukvice ili pošalju sms poruku na broj 3100.

– “Ulica otvorenog srca” ima dve dimenzije, jedna je solidarnost i moralna podrška, a druga je direktno prikupljanje pomoći koja će otići tamo gde je trenutno najpotrebnija – rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Stari grad, na konferenciji za novinare koja je danas održana u Ateljeu 212.

Predsednik Fonda B92 Veran Matić istakao je da je “Ulica otvorenog srca” već odavno postala nacionalna manifestacija, jer su se u nju uključili gotovo svi građani Srbije kada su se prikupljala sredstva u akcijama “Bitka za bebe” i “Bitka za porodilišta”.

U Ulici otvorenog srca 6. septembra program će se odvijati na tri bine: na platou ispred Ateljea 212, i na binama ispred opštine Stari grad i kod Doma omladine.

Na platou ispred Ateljea 212 posetioce će pozdraviti Leontina i hor Čarolija. Celodnevni program upotpuniće Minja Subota, Dejan Cukić, Balkan salsa bend, Zemlja gruva, Aleksa Jelić, Bilja Krstić, Nevena Božović, Sara Jovanović, Saška Janković, Tamara Dragičević, Ivan Mihajlović, Jelena Jovičić, Mina Lazarević, Ivan Jeftović, Žarko Stepanov, grupa Semafor i mnogi drugi.

Bina ispred opštine Stari grad namenjena je najmlađima. Pored horskih nastupa, deca će imati priliku i da nauče kako se pravi muzika u radionici “Kuc kuc Kolarac”, a nešto starije posetioce zabavljaće bend The Invisibles.

Na di džej bini kod Doma omladine, osim sjajne elektronske muzike program će voditi popularni dvojac emisije Uzbudilnik radija B92 Daško Milinović i Mladen Urdarević.

Duž Ulice otvorenog srca biće postavljeni dinosaurusi-replike iz „Dina parka“ Prirodnjačkog centra u Svilajncu.